Turiștii britanici care vor vrea să ajungă în Florida vor putea folosi, în curând, un zbor cu un avion supersonic. Călătoria ar putea dura doar trei ore și jumătate.

Compania American Airlines a plasat o comandă pentru 20 de avioane supersonice Overture, care ar scădea semnificativ durata unei călătorii trans-atlantice. Avionul de mare viteză ar putea face ca vacanțele de la Londra la New York să fie la o distanță de trei ore și jumătate, scrie The Mirror.

Totodată, avionul ar putea zbura și de la Londra la Miami în doar cinci ore, comparativ cu rutele actuale care durează peste nouă ore.

Boom Supersonic, producătorul aeronavelor, a transmis că American Airlines a plasat o comandă pentru 20 de unități, lăsând deschisă posibilitatea pentru achiziționarea a încă 40 de avioane.

Overture poate transporta pasagerii cu o viteză dublă față de cea practicată de cele mai rapide avioane deja existente. De asemenea, producătorul dă asigurări că avioanele funcționează pe bază de combustibil 100% sustenabil. Designul final al avioanelor a fost dezvăluit luna trecută, iar producția ar urma să înceapă în 2025.

Dacă totul merge bine, primii pasageri vor putea zbura în 2029.

Noua aeronavă supersonică reamintește multor britanici de avionul original Concorde, care ar putea duce pasagerii de la New York la Londra în doar două ore și 52 de minute.

Sursa foto:  Boom Supersonic/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri