Litoralul românesc este una dintre alegerile românilor când vine vorba de vacanța de vară. Iată cinci obiective turistice pe care le putem vizita la mare, în România.

CINCI obiective turistice pe care le putem vizita pe litoralul românesc

  • Mănăstirea Sf. Maria din Techirghiol

Situată la o distanță de circa 2-3 km de Eforie Nord și 11 km de Constanța, mănăstirea atrage an de an numeroși vizitatori. Mănăstirea a fost construită de către sătenii din Maioreşti, județul Mureş, în sec. al XVIII – lea, iar biserica ce poartă hramul „Sf. Apostoli Petru și Pavel” a fost adusă în Sinaia la castelul Pelișor în 1934 de către regele Carol al II-lea. Aflată o perioadă în paragină, după instaurarea comunismului, patriarhul Justinian a adus-o şi a restaurat-o la Techirghiol.

În curtea mănăstirii se regăsește o fântâna cu statuia Sf. Pantelimon, ocrotitorul medicilor și al celor bolnavi ce a fost sculptată în bronz de sculptorul Ion Jalea, după ce a fost adusă din București de către patriarhul Justinian. De asemenea, în cadrul mănăstirii există ateliere de pictură unde măicuțele pictează icoane byzantine, dar și ateliere de croitorie unde se brodează veșminte preoțești.

  • Farul din Tuzla

Un alt obiectiv interesant, aflat la câteva minute de mers cu mașina din Eforie Nord, este Farul din Tuzla. Se știe despre acest obiectiv, funcțional și în prezent, că este cel mai vechi far de pe litoralul românesc, construcția având o înălțime de 44 de metri si o înăltime a luminii de 62 de metri.

A fost ridicat în anul 1900, la proiect contribuind și Anghel Saligny.

  • Acvariul Constanța

Amplasat pe malul marii, acvariul din Constanța este unul dintre cele mai vizitate obective turistice de pe litoral. Spațiul expozițional este destinat prezentării florei și faunei acvatice adunând peste 100 de specii de pești și viețuitoare marine care aparțin unor zone geografice diverse.

În bazinele Acvariului din Constanța există pești din zone tropicale si subtropicale, precum: peștele Piranha, peștele cuțit, peștele înger, peștele lopată, peștele pisică și multe alte tipuri de pești cu un colorit bogat ce încântă viztatorii.

  • Delfinariul Constanța

Tot printre cele mai vizitate obiective turistice de pe litoralul românesc este și Delfinariul din Constanța. Inaugurat în anul 1972, în prezent acesta este un obiectiv ce atrage mii de turiști anual. Aici poți urmări minunate spectacole unde protagoniști sunt delfinii, leii de mare și pinguinii.

O alegere perfectă pentru o după amiază relaxantă în familie, alături de copii și nu numai.

  • Marea Moschee din Constanța

Construită de Regele Carol I al României între anii 1910-1913, Marea Moschee este un omagiu adus comunității musulmane din România. Această locație se remarcă prin câteva caracteristici aparte: aici s-a folosit pentru prima oară beton armat într-o construcție în România; minaretul are o înălțime de 47 metri fiind și el construit din beton; covorul din moschee este vechi de peste 200 de ani, cu o lungime de 14 m și o greutate de aproape jumătate de tonă (490 de kg).

În plus, nu trebuie să ratezi cea mai frumoasă priveliște panoramică a orașului Constanța, pe care o poți vedea urcând cele 140 de trepte ale minaretului, dispuse în spirală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri