Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu instituţiile partenere au aplicat sancţiuni de aproape 4,076 milioane lei şi au neutralizat peste 2.116 kilograme de produse alimentare, în urma controalelor derulate în cadrul "Comandamentului Sezon Estival 2022".

În perioada 27.06-28.08.2022 s-au realizat 1.970 de controale la operatorii economici cu activitate în alimentaţia publică şi desfacerea cu amănuntul a produselor alimentare. Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat 439 de sancţiuni în valoare de 4.075.800 lei. În total, au fost emise o ordonanţă de interzicere a activităţii şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii. De asemenea, au fost confiscate şi trimise către neutralizare 2116,74 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care erau improprii consumului uman, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Saniatere Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu instituţiile partenere au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Romane şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reuşind să realizeze dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare.

Comandamentul Sezon Estival 2022 şi-a desfăşurat activitatea pe zona litorală delimitată de localităţile Corbu, respectiv Vama Veche.

Şedinţa de închidere a "Comandamentului Sezon Estival 2022" a avut loc la sediul DSVSA Constanţa şi a fost prezidată de către preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, în prezenţa vicepreşedinţilor Dănuţ Păle şi Ioan Oleleu, a directorului general Cristian Togan, coordonatorului Comandamentului Sandu Tolea şi a directorului executiv al DSVSA Constanţa George Nica.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri