Ryanair va închide baza sa din Atena pe perioada iernii, ca urmare a „incapacității guvernului grec de a reduce taxele non-competitive de pe aeroport”.

Compania aeriană, cu sediul în Irlanda, va decupla două aeronave de pe Aeroportul Internațional Eleftherios Venizelos (AIA) din Atena în perioada 29 octombrie - 31 martie, ceea ce va duce la o reducere a zborurilor programate de la 29 la 10, scrie Keep Talking Greece. Compania va păstra zece zboruri de la Atena către Bologna, Bruxelles, Budapesta, Dublin, Katowice, Londra, Malta, Milano, Roma și Viena, dar nu va parca niciuna dintre aeronavele sale pe aeroportul din Grecia.

Aceasta înseamnă că din cele patru baze de avioane pe care le-a avut la Atena în 2019, reduse la două în 2021, nu va mai rămâne niciuna disponibilă în vreme de iarnă.

Totuși, Ryanair va menține deschisă baza sa din Salonic, cu zboruri spre și dinspre Chania.

Aeroportul din Atena este un exemplu caracteristic al modului în care guvernul grec și conducerea germană, cu costuri ridicate, nu reușesc să contribuie la economia Greciei.

Eddie Wilson, CEO Ryanair

Ca răspuns la reclamațiile Ryanair, guvernul grec a precizat, pentru surse media, că se află în derulare un plan prin care se caută soluții pentru extinderea și intensificarea sezonului turistic în lunile de iarnă.

Potrivit presei din Grecia, Ryanair încearcă de câțiva ani să reducă taxele de staționare pe aeroporturile grecești.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri