Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce și media din Polonia, cotată la bursă și cu sediul în Varșovia, anunță achiziționarea Szallas Group - care în România operează platforma Travelminit.ro - de la acționarul majoritar al companiei, PortfoLion Capital Partners și de la mai multe persoane private, inclusiv fondatorii Travelminit.ro. Tranzacția este evaluată la 72 milioane de euro, plus numerarul net al companiei, care este estimat la 10 milioane de euro la data încheierii tranzacției, valoarea totală a achiziției ajungând la 82 milioane de euro.

Wirtualna Polska Holding S.A. este un grup de societăți cotat la bursa poloneză, acționar al mai multor portaluri mari de comerț electronic și media, activ pe piața poloneză și central-est europeană. În ceea ce privește serviciile turistice, până acum Wirtualna Polska s-a concentrat asupra Poloniei însă, prin această achiziție, la portofoliul grupului se adaugă mai multe țări și platforme din țări precum România, Croația, Cehia și Ungaria, triplând dimensiunea pieței căreia i se adresează.

Wirtualna Polska a cumpărat acțiuni de la PortfoLion, precum și de la fondatorii platformelor operate de Szallas.hu în Ungaria, România, Cehia, Polonia și Croația, Pavel Kotas, Ferenc Rigó, László Buzogány, Tomáš Pětivoký și Milan Petr.

Rigó și Buzogány sunt fondatorii platformei Travelminit.ro, una dintre cele mai mari platforme de rezervări hoteliere din România, care la rândul ei face parte din grupul achiziționat - Szallas.

“Achiziționarea grupului Szallas este prima noastră investiție externă și un moment revoluționar în istoria grupului Wirtualna Polska Holding - declară Jacek Świderski, CEO al Wirtualna Polska Holding S.A.

Primul produs al Szallas Group, Szallas.hu, fondat în 2007 a devenit în ultimii ani una dintre cele mai populare platforme de rezervări hoteliere din Ungaria. Cu PortfoLion, Szallas Group a reușit să cumpere alte platforme în Polonia, România și Republica Cehă, în timp ce Szallas.hu a devenit cea mai mare platformă hotelieră online pe piața din Ungaria.

Turiștii și hotelierii din România vor profita la rândul lor pe urma multiplicării oportunităților pe care Travelminit va avea în urma afacerii. Travelminit este dedicat exclusiv pieței din România, având mai mult de 7.500 de cazări și înregistrând o creștere a vânzărilor de 104% anul acesta (comparativ cu 2019 înainte de pandemie).

"Obiectivul nostru pe termen lung este să transformăm platforma Travelminit.ro în jucătorul nr. 1 pe piața rezervărilor hoteliere din România, oferind o experiență plăcută de rezervare și cea mai largă gamă locală la cel mai mic preț", au declarat Ferenc Rigó și László Buzogány, fondatorii Travelminit.

Se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată în cursul toamnei, după terminarea proceselor de autorizare din Ungaria.

Wirtualna Polska Holding S.A. este un grup tehnologic de tip holding implicat în activități de mass-media, publicitate și comerț electronic. În iulie 2022, site-ul și serviciile companiei au fost utilizate de către 22 milioane de polonezi. Din 2015 Wirtualna Polska Holding S.A. a fost cotat la Bursa din Varșovia. Pe durata ultimelor 12 luni până în iunie 2022, veniturile companiei au totalizat aproape 207 milioane de euro, pe când EBITDA ajustată a crescut la 73 milioane de euro.

Sursa foto: Wirtualna Polska

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri