Dacă vă întrebați unde să vă petreceți vacanța de iarnă, nu căutați mai departe de Kempinski Hotel Grand Arena Bansko, unde aveți oportunitatea de a rezerva o cameră la hotel într-o destinație perfectă de iarnă, cu un raport calitate-preț corect.

Bansko este stațiunea de iarnă cu cea mai rapidă dezvoltare din Balcani și locația potrivită pentru practicarea sporturilor de iarnă în Bulgaria. World Ski Awards i-a acordat, timp de nouă ani la rând, trofeul Cea mai bună stațiune de schi din Bulgaria. Clima montană și natura alpină a peisajului oferă condiții excelente pentru schi, snowboarding, schi fond și drumeții, în special datorită faptului că este zăpadă din decembrie până în aprilie. În zonă sunt 75 km de pârtii de schi foarte bine îngrijite, împărțite în secțiuni pentru schiori începători, intermediari și avansați. Lungimea totală a teleschiurilor este de 22 km (13,2 km cu scaune, 2,4 km cu frânghie și 6,2 km cu telecabine). Instructori profesioniști de schi și snowboard, care vorbesc mai multe limbi străine, se ocupă de antrenamentul tuturor vizitatorilor, de la copii și începători până la cei experimentați. Peste 400 de tunuri de zăpadă garantează condiții de top pentru 90% din zona de schi. De asemenea, turiștii au o zonă special amenajată pentru depozitarea sau închirierea echipamentelor de la branduri de top.

În Bansko se organizează, în mod tradițional, evenimente sportive de înalt nivel, cum ar fi cursele FIS Ski și Snowboard World Cup, precum și Campionatul European de Biatlon. Din 2009, Bansko a găzduit 8 Cupe Mondiale de schi la schi alpin, pentru femei și bărbați, și 2 Cupe Mondiale de snowboard. Stațiunea îi va primi în curând, în ianuarie 2023, pe cei mai buni snowboarderi ai tuturor timpurilor din viitoarea serie a Cupei Mondiale FIS de snowboard și a Campionatelor Mondiale FIS de snowboard alpin pentru juniori.

Pitorescul oraș Bansko este situat la 150 km distanță de Sofia și la 540 km de București, la poalele maiestuosului Munte Pirin, care este un sit al Patrimoniului Natural Mondial UNESCO. Există zboruri directe de la București la Sofia care durează aproximativ o oră, iar românii pot ajunge ușor și cu mașina.

Bansko devine o destinație foarte populară în rândul iubitorilor de schi din România nu numai pentru locația sa pitorească și facilitățile legate de schi, ci și pentru prețurile sale competitive. Schiatul în Bulgaria este foarte accesibil în comparație cu alte destinații europene populare, cum ar fi Andorra, Italia, Franța, Austria și Alpii elvețieni.

Fiind singurul hotel cu acces la pârtiile de schi din oraș, Kempinski Hotel Grand Arena Bansko este situat chiar în inima stațiunii montane, poziționat vizavi de stația de telegondolă. În timpul sezonului de iarnă, oaspeții pot achiziționa permise de schi VIP, care garantează acces direct și rapid la telegondolă. Hotelul de lux de cinci stele este singurul hotel cu brand internațional, deschis pe tot parcursul anului. Acesta dispune de 157 de camere în stil alpin, inclusiv 25 de apartamente și o suită prezidențială exclusivă, și de un spa care a primit numeroase premii din industrie. Acesta mai include patru săli de conferințe și trei restaurante: Sushi & Teppanyaki cu experiențe gastronomice live, Come Prima Italian - fine dining și un restaurant potrivit pentru familii cu seri de divertisment.

Kempinski The Spa este cunoscut pentru varietatea sa de tratamente sezoniere, masaje thailandeze autentice, facilități de ultimă generație și linii cosmetice exclusive St. Barth, cu ingrediente în întregime naturale din celebra insulă din Caraibe St Barths și Arbū, preparate cu 97% ulei de trandafiri organic, din Bulgaria. Încă o dată, unul dintre cei mai buni terapeuți holistici din lume, Suraj Varma, va fi prezent de la 15 decembrie până la 10 ianuarie 2023. Oaspeții Kempinski The Spa vor primi tratamente ayurvedice speciale, inclusiv masaj ayurvedic, vindecare pranică, reflexoterapie și diverse tehnici orientale, cum ar fi aromaterapie, drenaj limfatic și terapia cu pietre fierbinți.

Kempinski Hotel Grand Arena Bansko reprezintă destinația preferată și pentru familiile care călătoresc cu copii. Hotelul își întâmpină micii oaspeți cu un birou de check-in pe măsura lor, cu prăjituri și un meniu sănătos, creat special de echipa culinară și disponibil în toate restaurantele. Cei mici vor putea primi un masaj special cu ulei de migdale și vor avea acces într-un club supravegheat zilnic pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani. În timpul sezonului de vară, hotelul oferă o piscină specială în aer liber pentru copii, iar iarna aceștia pot învăța să schieze, deoarece stațiunea are condiții perfecte și o mulțime de școli de schi cu lecții individuale și de grup.

Kempinski Hotel Grand Arena Bansko este recunoscut la nivel mondial și a câștigat multiple premii internaționale. Hotelul a fost recent premiat ca Cel mai bun lifestyle hotel din Bulgaria 2022 de către World Travel Awards și Cel mai bun hotel spa din Bulgaria 2022 de către World Spa Awards. Hotelul a fost, de asemenea, onorat cu TripAdvisor Traveler's Choice Award 2.

Sursa foto: Kempinski Hotel Grand Arena Bansko

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri