Lansat la apă în luna august a acestui an, cu cântec, la propriu, deoarece compania a adus-o pe Katy Perry să concerteze la botezul lui, mega-iahtul Norwegian Prima a costat peste 1 miliard de dolari pentru a fi construit, iar acum navighează pe marile oceane și mări ale lumii.

Este un gigant al apelor, având o greutate de 143.535 de tone, pentru care este nevoie de un echipaj de 1.506 oameni pentru a fi operat în condiții optime, începând de la cei din sala motoarelor până la echipajul de pe puntea vasului aparținând celor de la Norwegian Cruise Line (NCL).

Norwegian Prima

(Sursa foto: Norwegian Cruise Line)

Are o lungime de 294 de metri, iar de la nivelul apei, înălțimea sa ajunge la 41 de metri. Dacă luăm în calcul și carena, ajunge la 51 de metri în total.

Pentru cei cu rău de înălțime, nu este recomandată distracția pe toboganele exterioare ale acestui mega-iaht, mai ales că unele secțiuni ale acestora sunt transparente. Cu siguranță va fi pe placul celor care vor senzații tari.

(Sursa foto: Norwegian Cruise Line)

Vasul poate găzdui 3.099 de pasageri, care vor avea la dispoziție mai multe variante de distracție. Pe lângă „Plaja Infinită”, unde părinții se pot relaxa în voie, în timp ce copiii se pot distra în „Aqua Park-ul” de la bordul vasului.

Mai mult, la vârful iahtului se mai regăsește și o pistă impresionantă de carting. Pista are o lungime de 400 de metri și este desfășurată pe trei dintre nivelele superioare ale iahtului, adică pe punțile 18, 19 și 20, unicul de acest fel pe un vas de croazieră. NCL mai are în flota sa vase care sunt dotate cu piste de carting, dar niciunul la fel de impresionant.

Prețul pentru o „tură” pe circuit este de 15 dolari, atât pentru adulți cât și pentru copii.

(Sursa foto: Norwegian Cruise Line)

Există și un traseu de mini-golf, teatru, restaurante și baruri. Dacă ți-e dor de o cafea de la Starbucks, nu trebuie să-ți faci griji, pentru că există o cafenea a brandului american pe vasul norvegian.

Cei care se simt norocoși pot participa la jocul „Prețul Corect”, unde pot câștiga premii importante.

(Sursa foto: Norwegian Cruise Line)

Norwegian Prima este trecut într-o listă extinsă de destinații pentru croaziere ce se vor întinde pe mai multe zile.

Puteți găsi croaziere de 10 zile în Mediterana, cu plecare din Barcelona și opriri la Valencia, Ibiza, Palma în Spania, la Marseille și Cannes în Franța, Genoa, Florența sau Salerno în Italia.

Dacă nu vreți în Mediterana, puteți alege una dintre croazierele către zona Caraibelor, cum ar fi Curacao, Aruba sau Cozumel, într-un sejur de 11 zile.

Sau poate vreți o croazieră de 10 zile în nordul Europei, între Islanda, Norvegia, Olanda, Belgia și Marea Britanie. Variantele sunt destule și le puteți găsi pe site-ul celor de la Norwegian Cruise Line.

Ținând cont de multitudinea de opțiuni de relaxare și de distracție, am putea spune că prețurile nu sunt foarte mari, dar trebuie să luați în calcul că vor apărea costuri separate față de prețul biletului sau pachetului inclus, costuri care vor apărea la bordul navei pentru diverse activități care nu sunt incluse în pachetele oferite călătorilor.

Compania norvegiană are o flotă de 18 vase care sunt deja date în folosință, dar din vara anului viitor Prima va avea o soră geamănă, numită Viva și care a avut același cost de construcție, adică 1 miliard de dolari.

(Sursa foto: Norwegian Cruise Line)

Sursa foto: Norwegian Cruise Line

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri