Promovarea a ceea ce înseamnă autentic românesc nu mai este demult o raritate în industria ospitalității din România, întreprinzătorii devenind tot mai creativi odată cu trecerea anilor și, bineînțeles, cu venirea pandemiei, care i-a obligat să se reinventeze. De ce promovează însă mai bine autenticitatea românească tot operatorii privați, cum ar fi Sunrai Village, satul de vacanță din Sighetu Marmației și nu statul român, care ar trebui să fie, cel puțin teoretic, la fel de interesat de acest lucru?

"Maramureșul în sine este un brand de țară care atrage o componentă semnificativă de turiști în perioada sărbătorilor, atât de Crăciun și revelion, cât și de Paște sau marile sărbători", a declarat pentru wall-street.ro Lucian Valea, cofondatorul Sunrai Village, un sat de vacanță care câștigă adepți printre cei care caută simplitatea românească tradițională.

Acesta a explicat că perioadele de sărbători, atât în Maramureș cât și în alte locuri din România, sunt niște puncte de atracție foarte mari la nivel de țară, astfel că întotdeauna gradul de ocupare în această perioadă este de 100%, atât la Sunrai Village cât și la alți operatori.

Referitor la costuri, cofondatorul Sunrai Village a arătat că există pachete care pleacă de la 1.400 de lei și ajung până la 1.800 de lei de persoană pentru patru nopți, cu toate serviciile incluse, de la mâncare până la experiențe precum cele de a merge cu sania trasă de cai, de participare la ateliere de olărit, sau, un alt exemplu, de lucru la războiul de țesut.

Practic, a explicat Lucian Valea, satul de vacanță din Sighetu Marmației, care este întins pe 10 hectare, oferă servicii complete, astfel încât oaspeții să aibă parte de cât mai multe experiențe.

Cât despre facilitățile de cazare, acesta a arătat că în momentul de față există 15 camere, care pot deservi între 30 și 35 de persoane, capacitatea urmând să se dubleze însă în 2023 în această locație.

Am gândit spațiile de așa natură, ca arhitectură interioară, încât camerele se pot închiria și individual, dar avem și două apartamente de tip suită. Acestea au o componentă arhitecturală tradițională, care reflectă conceptul Sunrai Village, de sat de vacanță tradițional românesc maramureșan.

Lucian Valea, cofondator Sunrai Village

Cofondatorul satului de vacanță a mai explicat că s-a încercat aducerea în această locație tot ce înseamnă evenimente care fac parte din cultura maramureșană, astfel încât oaspetele să aibă o experiență cât mai variată din ceea ce înseamnă tradiția românească.

Cât privește serviciile pentru copii, acestea includ prezența lui Moș Crăciun, a ajutoarelor sale, dar și a spiridușilor, la care se adaugă atelierul de creativitate, toate acestea fiind disponibile la Sunrai Village, a arătat Lucian Valea.

De asemenea, acesta a mai explicat și faptul că pentru extinderea afacerii se mai au în vedere și alte locații, atât în sistem de parteneriat cât și de franciză.

Antreprenorul a subliniat, de altfel, că de la bun început a gândit satul de vacanță ca pe un business scalabil, dar având în vedere că a existat o atenție sporită asupra dezvoltării caselor și a centrului de echitație și, implicit, a integrării progresive a angajaților locali în acest concept, a decis că este mai bine să nu grăbească procesul de francizare, care are nevoie de o anumită stabilitate.

Nu în ultimul rând, Lucian Valea a dezvăluit că un număr de 127 de refugiați au fost cazați la Sunrai Village în 2022, ceea ce a reprezentat, fără să fie gândită ca atare, campania de CSR a companiei.

Sursa foto: Sunrai Village

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri