Italia a decis impunerea de teste COVID-19 obligatorii pentru toate persoanele sosite din China, ţară confruntată cu o explozie a infectărilor după relaxarea bruscă a restricţiilor.

”Această măsură este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei'', a declarat ministrul italian al sănătăţii, Orazio Schillaci. Autor

Regiunea Lombardia din nordul Italiei şi aeroportul Fiumicino din Roma au anunţat miercuri înaintea deciziei oficiale a guvernului italian că au hotărât să impună testarea pentru COVID-19 a tuturor pasagerilor veniţi din China, iar rezultatele au indicat că un pasager din doi este pozitiv.

China se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID-19 după relaxarea restricţiilor determinată de protestele împotriva măsurilor antiepidemice care durează de trei ani şi au provocat o stare de saturaţie în rândul populaţiei.

Japonia a introdus și ea testarea pentru persoanele care vin din China începând cu 30 decembrie, iar Taiwanul, de la 1 ianuarie 2023. Și Statele Unite analizează introducerea unei asemenea măsuri pentru pasagerii zborurilor din China, scrie CNBC.

La aproape o săptămână după izbucnirea în China a protestelor împotriva politicii zero-COVID, preşedintele chinez Xi Jinping a apreciat la începutul lui decembrie că varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate''. Presa oficială a început apoi să minimalizeze riscul reprezentat de această variantă, publicând articole şi interviuri ale unor specialişti care susţin această abordare.

Autorităţile chineze nu mai publică în prezent date despre numărul îmbolnăvirilor şi au schimbat metodologia de contabilizare a deceselor, astfel că numai decesele provocate de o insuficienţă respiratorie cauzată de COVID-19 sunt considerate decese asociate acestei boli.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri