Peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat anul trecut aeroporturile din România, iar în 2023 s-ar putea înregistra un număr mai mare decât cel din 2019, au afirmat specialişti în domeniu.

Directorii generali ai aeroporturilor din România şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ai Ministerului Energiei, ai companiilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul aviaţiei civile şi ai instituţiilor de stat cu atribuţii în transportul aerian (ROMATSA, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Autoritatea de Investigaţii pentru Siguranţa Aviaţiei Civile), potrivit unui comunicat al Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR) au analizat traficul aerian înregistrat în anul 2022. Peste 21 de milioane de pasageri au tranzitat aeroporturile din România anul trecut.

"Ne aşteptăm ca în 2023 pe aeroporturile din România să înregistrăm un număr de pasageri mai mare decât cel din 2019, dar în acelaşi timp suntem conştienţi că aeroporturile se confruntă cu provocări multiple, de la efectele războiului dintre Rusia şi Ucraina la creşterea preţului la energie, creşterea tarifelor biletelor de avion sau competiţia crescută între aeroporturi", a afirmat David Ciceo, preşedintele AAR.

Înainte de începerea discuţiilor, participanţii la întâlnire au efectuat o vizită în Aeroportul Internaţional Braşov, care va deveni operaţional la data de 15 iunie 2023 (în măsura în care graficul lucrărilor asumat de instituţiile abilitate va fi respectat).

Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR) a fost înfiinţată în anul 1999 şi reuneşte în prezent 22 de membri, printre care 16 aeroporturi şi firme din domeniul aeroportuar. AAR are o contribuţie importantă în dezvoltarea aviaţiei civile din România prin colaborarea permanentă pe care o are cu instituţiile internaţionale şi naţionale din domeniu.

Sursa foto: www.airportcluj.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri