Oficialii i-au îndemnat pe ''turiştii de incendiu'' să rămână la distanţă de flăcările care făceau ravagii în estul Spaniei duminică, avertizându-i pe privitori că se pun astfel în pericol şi totodată periclitează eforturile pentru stingerea incendiului.

Peste 500 de pompieri asistaţi de 20 de aeronave şi elicoptere se luptau cu flăcările la patru zile de la izbucnirea incendiului în apropierea localităţii Villanueva de Viver din regiunea Valencia, au precizat serviciile de urgenţă, scrie Agerpres.ro.

Poliţia a identificat 14 ciclişti care încercau să vadă incendiul mai de aproape, a declarat Gabriela Bravo, şefa regională a afacerilor interne din regiunea Valencia.

''Le cerem din nou tuturor turiştilor să nu practice turism de incendiu şi să nu se apropie de zona afectată'', a spus ea.

Cel mai mare incendiu de vegetaţie al anului din Spania a distrus peste 4.000 de hectare de pădure şi a forţat 1.700 de rezidenţi să-şi părăsească reşedinţele din localităţi situate în regiunile Valencia şi Aragon.

Rezidenţii au spus că incendiul ar putea avea un impact devastator asupra economiei locale, care se bazează pe turism.

''Oamenii de aici trăiesc din ciclism, drumeţii şi cele câteva baruri'', a spus Jorge Grausell, de 72 de ani.

''Ceea ce se întâmplă este un dezastru pentru toţi iubitorii de natura'', a mai spus el.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri