Cererea de vacanțe în străinătate în 2023 este aproape de a atinge nivelurile pre-pandemie, potrivit operatorilor de turism și agenților de turism. Iată cele mai ieftine trei locuri din Europa pentru o vacanță anul acesta, precum și țara europeană care se clasează drept cea mai scumpă destinație din lume.

Odată cu creșterea numărului de rezervări, prețul unei călătorii este și el în creștere. Mulți călători se luptă să egaleze creșterea prețurilor, în special costurile de trai și inflația atât de mare. Oficiul poștal din Marea Britanie a lansat Raportul anual privind banii de vacanță pentru a-i ajuta pe turiştii cu buget redus să facă alegeri inteligente de destinație, scrie Euronews.

O veste proastă pentru cei care își doresc să călătorească este că prețurile pentru mese, băuturi și alte produse turistice de bază au crescut în 80% din stațiunile și orașele din întreaga lume. Pentru a găsi cele mai ieftine destinații din lume pentru 2023, raportul a comparat costurile a opt articole turistice de bază, inclusiv cafea, bere, cremă de soare și o masă cu trei feluri.

Marmaris, Turcia

Marmaris, o stațiune din Turcia, este cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa pentru 2023. La fel ca în multe locuri, prețurile s-au majorat mai mult decât anul trecut din cauza inflației și a creșterii cu 55% a salariului minim plătit în baruri și restaurante.

Acestea fiind spuse, puteți bea o cafea cu 1,65 euro, o sticlă de bere la puțin sub 3 euro și o masă cu trei feluri pentru două persoane la aproximativ 45 de euro.

Algarve, cea mai sudică regiune din Portugalia

În Algarve poți bea cea mai ieftină cafea și cel mai ieftin vin. Regiunea s-a clasat drept cea mai ieftină destinație din zona euro în Raportul Holiday Money, deși prețurile au crescut cu o treime față de anul trecut.

Cu toate acestea, coasta Portugheză se mândrește cu cea mai ieftină cafea la 0,92 euro și vin la 2,06 euro.

Sunny Beach, Bulgaria

Sunny Beach din Bulgaria este cel mai bun loc pentru a mânca ieftin, fiind un loc bun pentru românii care nu își doresc să conducă prea mult pentru o vacanță. Nu vei face economie doar la benzină, asta pentru că mâncarea și băutura sunt, de asemenea, la prețuri accesibile.

O ceașcă de cafea în stațiunea de pe coastă costă doar 1,09 euro în timp ce o sticlă de bere costă 2,18 euro.

Sunny Beach este cel mai ieftin loc din Europa pentru o masă cu trei feluri de mâncare pentru două persoane, ajungând undeva la 41 de euro.

Reykjavik din Islanda este cea mai scumpă destinație de vacanță în 2023

În partea de jos a clasamentului la nivel mondial se află Reykjavik, în Islanda. Capitala arhitecturii moderne uimitoare și piscinelor geotermale este unul dintre cele mai scumpe locuri pentru a mânca și a bea din Europa.

Reykjavik are o viață de noapte vibrantă, dar serile petrecute ar putea să te usture la portofel: o sticlă de bere sau un pahar de vin costă aproximativ 10 euro.

Dacă vă gândiți să luați masa în oraș, pregătiți-vă pentru o notă de aproximativ 156 de euro pentru o masă cu trei feluri de mâncare.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri