Numărul de rezervări pentru perioada Sărbătorilor Pascale în cazul circuitelor şi destinaţiilor îndepărtate a înregistrat o creştere cu 40%, un avans substanţial fiind consemnat şi pentru celelalte perioade precum Rusalii, vacanţa de vară, Revelion 2024, arată consultanţii tur-operatorului DAL Travel, conform Agerpres.

Cele mai vândute circuite sunt cele pentru America Latină şi Extremul Orient. Topul circuitelor de Paşte promovate de DAL Travel este condus de: Indonezia - Bali, Sri Lanka, Argentina - Uruguay - Brazilia, Japonia, SUA (Coasta de Est şi Florida), Uzbekistan, iar destinaţiile inedite care s-au bucurat de succes, la scurt timp după lansarea lor, sunt: Etiopia, Japonia şi Coreea de Sud. Alte circuite de Paşte foarte solicitate sunt cele pentru Georgia, Armenia şi Egipt - croazieră de lux pe Nil.

"Majoritatea covârşitoare a circuitelor de Paşte sunt deja vândute, iar pentru acestea, rezervările au început chiar de la finele anului trecut. Mai mult, pot spune că şi pentru perioada Rusaliilor, multe din circuitele noastre turistice sunt de asemenea vândute, înregistrându-se solicitări chiar şi pentru Revelion 2024. Consider ceva firesc acest lucru, deoarece 2023 este un an cu o mult mai mare predictibilitate, iar turiştii noştri doresc să călătorească şi să experimenteze cât mai multe locuri.", a declarat Daniela Nedelcu, director general al agenţiei DAL Travel.

Circuitele de Paşte vândute au o durată cuprinsă între 6 şi 8 nopţi de cazare pentru destinaţiile mai apropiate din Europa, ajungându-se la 12-14 nopţi de cazare, în cazul Americii Latine şi al Americii de Nord.

Tarifele pornesc de la 1060 de euro de persoană, în cazul Turciei/Cappadocia şi pot ajunge la 3-4.000 de euro, în cazul Americii Latine sau al Extremului Orient. Cele mai lungi circuite sunt: Vacanţa de Paşte în SUA, care are loc în perioada 11 aprilie - 25 aprilie (14 nopţi de cazare) şi costă 3760 de euro de persoană, respectiv Circuitul de Paşte în Etiopia (14 nopţi de cazare), care costă 3.940 de euro.

De asemenea, agenţia DAL Travel pregăteşte lansarea, chiar în acea perioadă, a unei campanii promoţionale ce va oferi turiştilor oportunitatea de a găsi circuitele dorite, la preţuri atractive, în cele mai exotice locuri.

Conform acesteia, se observă o tendinţă de revenire la planificarea călătoriilor din timp şi la un comportament de cumpărare mai deliberat, în detrimentul celui de tip last minute.

Topul preferinţelor de călătorie ale românilor pentru aceasta include: Kenya, Tanzania, Africa de Sud, Mexic, SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă, dar şi Elveţia şi Norvegia.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri