Alegerea unei destinații pentru următorul city break trebuie să ia în considerare distanța față de casă, pentru a nu face mai mult pe drum decât în vacanță. Descoperiți cele mai votate 5 destinații cărora li s-a acordat titlul de cele mai bune destinații europene 2023. Majoritatea sunt la mai puțin de două ore cu avionul față de România.

Românii care își doresc o escapadă la finalul săptămânii au multe opțiuni din care să aleagă. Peste o jumătate de milion de călători din 178 de țări au votat pentru cele mai bune destinații europene 2023. Iată topul celor mai bune destinații din Europa, conform European Best Destinations.

Varșovia, Polonia

Capitala Poloniei este o destinație prietenoasă și verde, perfectă pentru un city break în familie, un city break cultural, o experiență de shopping sau un sejur romantic. Varșovia, cea mai bună destinație europeană 2023, are ceva de oferit pentru toată lumea.

Plimbați-vă în frumoasele sale parcuri, relaxați-vă pe plajele orașului, profitați de oferta sa gastronomică deosebită, veniți în orice moment al anului și profitați de bogatul său calendar de evenimente.

Varșovia este considerat unul dintre cele mai sigure city break-uri din Europa. Știați că Varșovia este de trei ori mai sigură decât Parisul? De două ori mai sigură decât Roma și chiar mai sigură decât Viena.

Sursă foto: Unsplash

Atena, Grecia

Capitala Greciei este o destinație de neratat din mai multe motive. În primul rând, este leagănul democrației și al filosofiei. Mulți presupun că albastrul mării, peisajele incredibile și lumina frumoasă a soarelui ajută spiritele să evadeze din viața de zi cu zi și să se ridice.

Atena este un centru cosmopolit sofisticat, cu delicii gastronomice excelente, o viață de noapte electrizantă, vibrații creative și o scenă artistică în plină expansiune.

Sursă foto: Unsplash

Maribor, Slovenia

Maribor, una dintre cele mai frumoase destinații slovene, pe podiumul celor mai bune destinații europene 2023.

Orașul Maribor este un centru cultural, culinar și educațional din partea de nord-est a țării. Rădăcinile culturale și istorice profunde ale orașului datează din Evul Mediu și, prin urmare, centrul vechi al orașului oferă un patrimoniu bogat și o multitudine de experiențe autentice. În special, localnicii sunt mândri de deținătorul recordului mondial Guinness, cea mai veche viță de vie din lume.

Maribor - Capitala europeană a culturii în 2012 - are reputația unui oraș vesel și ospitalier, găzduind numeroase evenimente culturale și sportive internaționale pe tot parcursul anului.

Sursă foto: Pixabay

Viena, Austria

Viena este o destinație ideală pentru romantici: ce este mai bun decât o plimbare cu trăsura trasă de cai urmată de o vizită la Palatele Regale din Viena? Iar seara, un vals pe acordurile Dunării albastre de Strauss, care să vă transpună în vremea împărătesei Sissi?

Acestea fiind spuse, Viena este, de asemenea, orașul perfect pentru un city break spumos și original pentru prieteni, familii, îndrăgostiți și persoane singure. Sentimentul de siguranță este foarte ridicat, iar Viena este cunoscută pentru calitatea vieții și pentru rata scăzută a criminalității.

Sursă foto: Pixabay

Cittadella, Italia

Cittadella este considerat cel mai frumos oraș înconjurat de ziduri din întreaga Europă. Cittadella este situat în inima regiunii Veneto, în nordul Italiei, într-o poziție strategică, deoarece se află în apropierea tuturor celor mai importante orașe din zonă. Se află la 60 km de Veneția și Verona și la doar 3 ore cu mașina de Milano sau Florența.

Din Cittadella se poate ajunge cu ușurință atât la marea din Laguna Venețiană, cât și la munții Dolomiți, cu o călătorie zilnică. Cittadella nu este doar cel mai frumos oraș cu ziduri din toată Europa, ci și cel mai bine conservat oraș cu ziduri din toată Europa.

Sursă foto: Pixabay

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri