4 Aprilie 2023

Top 5 cele mai periculoase locuri pentru a-ți petrece vacanța



Dacă nu vrei să-ți petreci vacanța doar stând sub umbrelă, cu o băutură răcoritoare lângă tine, să te bucuri de o briză plăcută, în timp ce muzica îți cântă în fundal, ci ai prefera să ai parte de o vacanță care să te ajute să-ți reîncarci rezervele de adrenalină, următoarele cinci destinații s-ar putea să vă ofere exact asta.

În listă veți regăsi locuri ce stau sub amenințarea unor vulcani, radiații nucleară sau vânturi care vă pot lua pe sus. Pericolele sunt reale, așa că recomandările celor de msn.com chiar sunt pentru cei mai temerari dintre iubitorii de călătorii.

Muntele Sinabung ?EUR" unul dintre cei mai periculo?(TM)i strato-vulcani din lume

Muntele Sinabung este un strato-vulcan activ situat pe insula Sumatra, Indonezia. Ultima sa erupție din 2019 a produs un nor de cenușă de aproximativ 2 km înălțime, făcându-l un loc potențial periculos pentru vizitatori. Vulcanul face parte din „cercul de foc” al Pacificului și necesită prudență în cazul avertizărilor de activitate seismică emisă de autorități.

Sursa foto: Shutterstock


Muntele Washington ?EUR" locul unde v??ntul chiar te poate lua pe sus

Muntele Washington, din New Hampshire, SUA, este cunoscut pentru clima extremă care se produce pe creastă. În 1934, a fost înregistrată cea mai mare viteză a vântului măsurată vreodată, excluzând cazurile tornadelor sau a a cicloanelor tropicale. Viteza record a fost de 371 km/h.

Aceste condiții meteorologice pot reprezenta un risc pentru vizitatori, necesitând prudență atunci când faceți drumeții în munți.

Sursa foto: Shutterstock


Insula Queimada Grande ?EUR" paradisul ?(R)n?>esat cu ?(TM)erpi venino?(TM)i

Insula Queimada Grande, Brazilia, este singurul habitat al șarpelui veninos Bothrops insularis, cu o densitate cuprinsă între 2.000 și 4.000 de exemplare într-un areal de doar 430.000 de metri pătrați.

Accesul pe insulă este restricționat în scopuri de cercetare doar din cauza riscului reprezentat de șerpii veninoși. Insula a fost supranumită „insula șerpilor” din cauza pericolului său ridicat.

sursa foto: gov.br / João Marcos Rosa


Parcul Na?>ional Vulcanii din Hawaii - Kilauea ?(TM)i Loa, cei doi ?EUR?zei?EUR? de care ?(TM)i localnicii se tem

Hawaii găzduiește Parcul Național Vulcani, unul dintre puținele locuri din lume unde te poți apropia de vulcani activi precum Muntele Kilauea și Mauna Loa. Cu toate acestea, zona a fost asociată cu multe victime și decese din cauza brumei lavei, a pietrelor care zboară și a apei oceanice adusă în pragul clocotirii.

Excursiile cu barca prin râuri care pot fi „inundate” de lavă încinsă prezintă evident un risc mare pentru turiști, necesitând curaj și grijă extremă.

În mod surprinzător sau nu, numărul de turiști chiar crește atunci când vulcanii intră în faze de activitate intensă.

Sursa foto: Shutterstock


Atolul Bikini ?EUR" locul ?(R)n care americanii au detonat 67 de bombe nucleare

Atolul Bikini din Oceanul Pacific a fost folosit ca zonă nucleară de către Statele Unite, cu 67 de teste nucleare efectuate între 1946 și 1958. Radioactivitatea de pe insulă este și astăzi periculoasă pentru sănătatea umană, împiedicând șederea în această parte a lumii pentru o perioadă foarte îndelungată.

Locuitorii inițiali ai atolului au suferit efecte grave asupra sănătății și continuă să lupte pentru a obține despăgubiri pentru pagubele cauzate de testele nucleare.

Sursa foto: bikiniatoll.info




Citeste si