Mersul la mare de 1 mai este o tradiție anuală pentru mulți dintre români, care profită de vremea mai caldă și de timpul liber pentru a se bucura de o vacanță pe litoral. Fie că vrei să ai parte de o atmosferă animată, sau preferi să te relaxezi pe o plajă liniștită, stațiunile românești îți pot oferi cadrul pentru o vacanță memorabilă.

Dacă încă nu ți-ai plănuit concediul și ți-e greu să te hotărăști unde să mergi, iată care sunt cele 3 destinații de top pentru un weekend de 1 mai la malul Mării Negre.

1. Eforie Nord

Eforie Nord este a doua stațiune ca mărime din România, iar începuturile sale sunt strâns legate de faimosul nămol sapropelic din lacul Techirghiol. Stațiunea balneară s-a dezvoltat inițial în jurul sanatoriilor și a bazelor de tratament, fiind o atracție pentru artiștii și scriitorii de la începutul secolului al XX-lea, care veneau aici să se bucure de proprietățile curative ale nămolului, apei și aerului sărat.

Astăzi, Eforie Nord îmbină turismul recreativ cu cel balnear, oferind o varietate de locuri de cazare, restaurante, terase, precum și spații de agrement, terenuri de sport și locuri de joacă pentru copii.

Lacul Techirghiol este cel mai întins lac salin din România, aflat în sud-vestul stațiunii. Nămolul său conține numeroase elemente organice și minerale care sunt benefice pentru diverse afecțiuni. Lacul Techirghiol are o biodiversitate bogată, fiind o zonă naturală protejată prin lege. Aici trăiesc peste 124 de specii de păsări, precum și câteva specii de lilieci amenințate cu dispariţia.

2. 2 mai

Aflată între Mangalia și Vama Veche, comuna 2 mai este apreciată pentru șarmul ei aparte și prețurile mici de cazare. Dacă îți dorești să stai departe de aglomerație și mai aproape de natură, 2 mai este locul ideal în care îți poți organiza o mini-vacanță de relaxare.

Partea sudică a plajei 2 mai este neamenajată, în timp ce în partea nordică vei găsi șezlonguri, umbrele, terase și chioșcuri. O activitate de bifat în 2 mai este plimbarea de-a lungul plajei, până la Micul Golf, unde te așteaptă o priveliște panoramică a țărmului.

Dacă vrei să explorezi zona, merită să mergi până la Rezervația Naturală Pădurea Hagieni, o oază de verde spectaculoasă. Pădurea adăpostește o varietate impresionantă de floră și faună, inclusiv specii rare de plante și numeroase specii de păsări care se cuibăresc în stejari.

În apropiere se află și Peștera Limanu, cea mai mare peșteră din Dobrogea și cel mai mare labirint subteran din România. Supranumită și peștera fără capăt, aceasta se întinde pe o suprafață de 5 hectare și a fost declarată rezervație speologică în 1959, datorită unicității sale.

3. Mamaia

Mamaia este una dintre cele mai dinamice stațiuni de pe litoralul românesc, faimoasă pentru viața sa de noapte vibrantă. Dacă ai chef de o petrecere cu dans la malul mării, în Mamaia găsești o varietate de evenimente locale și internaționale, care atrag turiști din întreaga lume. Iar dacă vrei aventură ca în copilărie, poți vizita parcul de distracții Luna Parc, aflat în cadrul Satului de Vacanță din Mamaia.

Mamaia are una dintre cele mai mari plaje din Europa, cu nisip fin și o intrare lină în apă. Plimbările pe faleză au o magie aparte în Mamaia, unde soarele răsare în dreptul mării și apune în direcția lacului Siutghiol, oferind priveliști spectaculoase.

Din Mamaia poți ajunge cu ușurință în Constanța, un oraș a cărui istorie bogată se dezvăluie la fiecare pas. Vizitează Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, cu un patrimoniu de peste 430.000 de obiecte care datează din paleolitic până în epoca modernă, printre care niște piese unice în lume, cum ar fi Gânditorul de la Hamangia, Șarpele Glykon sau grupul statuar Fortuna cu Pontos. Un alt loc fascinant este Parcul Arheologic, care expune coloane, vase de ceramică și fragmente arhitectonice din perioada romano-bizantină a Cetății Tomis.

O vacanță de 1 mai de neuitat, cu Cardul Turist Pass

Dacă încă nu ți-ai plănuit vacanța de 1 mai, poți alege să vizitezi unul dintre aceste locuri, precum și alte stațiuni de pe litoralul românesc, cu cardul de vacanță Turist de la Sodexo. Ai acces la cele mai apreciate, căutate și accesibile destinații din întreaga țară prin rețeaua noastră de parteneri, precum Hotel Europa din Eforie Nord, Hotel IAKI din Mamaia sau platforma litoralulromanesc.ro. În aplicaţia MySodexo găseşti toate destinaţiile şi promoțiile disponibile oferite împreună cu partenerii Sodexo.

Explorează ofertele de vacanță pe sodexo.ro/vacante și alege pachetul potrivit pentru tine. Întregul proces de căutare şi rezervare este ușor și rapid, iar plata cu Cardul Turist se poate face direct în locaţie. La fiecare vacanță efectuată până la 31 iulie 2023, Sodexo va oferi 10 euro către Asociația Magic pentru susţinerea proiectului “MagicTICKET - Vacanțe pentru familii încercate”, dedicat familiilor în care un copil se confruntă cu o boală gravă și care au fost separate din cauza lungilor perioade de spitalizare. Poți găsi aici mai multe detalii despre regulamentul campaniei.

“În 2018 lansam cardul Turist Pass pentru a-i sprijini pe angajați să aibă acel echilibru pe care foarte mulți ni-l dorim, între viaţa personală și cea profesională. Totodată, ne-am dorit ca astfel să susținem turismul în România și, de la an la an, am observat rezultate tot mai bune. De exemplu, anul trecut, peste 800.000 de sejururi au fost cumpărate prin cardul Turist. Acest beneficiu este apreciat pentru simplitatea sa şi timpul redus de căutare. Iar alături de Asociația Magic, sperăm să oferim amintiri frumoase familiilor afectate de boli grave,” a spus Florina Tâlvan, Product Manager, Sodexo Benefits and Rewards Services Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri