Primăria din Silistra, nord-estul Bulgariei, va achiziţiona un catamaran de pasageri, va consolida malul şi va construi o rampă oferind acces pentru ambarcaţiunile mici la malul Dunării în cadrul unui proiect european, a anunţat viceprimarul Miroslav Todorov, notează Agerpres.

Aproape 2 milioane de euro vor fi plătite în cadrul programului Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020. Autorităţile locale din Călăraşi, România şi Silistra sunt partenere în cadrul proiectului. Autorităţile locale au selectat contractori pentru realizarea activităţilor de consolidare şi pentru nava de pasageri.

Vasul va face legătura peste Dunăre între Silistra şi Călăraşi. Va avea 14 metri lungime şi 6 metri lăţime. Catamaranul va avea două motoare electrice şi va atinge viteza de 13 km/h. Va putea transporta până la 28 de pasageri şi un echipaj de două persoane.

"Proiectul este extrem de important pentru cetăţeni şi vizitatori. Ideea este de a asigura o legătură navigabilă între Silistra şi Călăraşi. În acest scop vom achiziţiona un catamaran iar partenerii noştri români vor achiziţiona un autobuz plutitor. Aceste vase vor transporta pasageri între cele două maluri ale Dunării în conformitate cu un program fix şi în funcţie de nivelul apelor. Vor fi alcătuite trasee turistice pentru vizitatorii ambelor oraşe", a declarat Todorov.

Acest proiect face parte din politica autorităţilor locale de a dezvolta Silistra ca destinaţie turistică. Obiectivul este de a îmbunătăţi ruta navigabilă şi infrastructura pe ambele maluri ale Dunării. În plus, vor fi construite două terminale portuare fluviale în partea bulgară şi română.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri