27 Iunie 2023

[GALERIE FOTO] Cele mai bune țări în care să călătorești cu câinele. Pe ce loc este România în acest top



Tot mai mulți dintre noi își doresc să nu-și lase cățelul acasă atunci când pleacă în vacanțe, ci să-l ia cu ei. Apar însă probleme atunci când pleci peste hotare: vei avea voie cu câinele la hotel, în restaurante sau cafenele? Dacă are o problemă de sănătate, cât de ușor găsești un veterinar? Cât de mare e riscul de infectare cu rabie? Și, de ce nu, cât de protejat va fi câinele tău de legile țării respective? Din fericire, The Swiftest a realizat un clasament luând în calcul mai mulți factori – legislația privind protecția animalelor din diversele state, procentul de hoteluri ”pet-friendly”, prevalența rabiei, numărul de veterinari la mia de locuitori, dar și gastronomia locală – altfel spus, se mănâncă sau nu câini în respectiva țară?

Locul 1: Italia

Locul 1: Italia

Nu e de mirare că Italia este pe primul loc în clasamentul celor mai bune țări unde să călătorești cu câinele. Sunt 525 de hoteluri pet-friendly la un milion de locuitori, o proporție uriașă - de pildă, în China este doar un hotel unde te poți caza cu câinele la un milion de locuitori. De asemenea, legislația privind protecția și drepturile animalelor este foarte avansată, găsești ușor un veterinar și nu există riscul să te trezești în farfurie cu ragù de cățel.

FOTO: Unsplash


Locul 2: Noua Zeeland?

Locul 2: Noua Zeelandă

Dacă reușești să îți convingi cățelul să stea atâtea ore în avion, Noua Zeelandă e o altă țară perfectă pentru o astfel de vacanță. Ce a dus-o pe a doua poziție în clasament este procentul mare de veterinari - peste 115 la un milion de locuitori. În plus, sunt o mulțime de locuri sălbatice - dar nu și periculoase - pe care le puteți explora împreună.

FOTO: Unsplash


Locul 3: Fran?>a

Locul 3: Franța

De ce nu ai merge la Paris cu cel mai bun prieten al omului? Să fim sinceri, nimeni nu te iubi precum câinele tău, așa că îl poți lua în vacanță în orașul iubirii - sau altundeva, dat fiind că Franța stă bine la toți parametrii luați în considerare în alcătuirea acestui clasament.

FOTO: Unsplash


Locul 4: Marea Britanie

Locul 4: Marea Britanie

Regatul Unit stă cel mai bine din lume în ce privește protecția animalelor și are cea mai bună legislație la nivel mondial privind animalele de companie.

FOTO: Shutterstock


Locul 5: Germania

Locul 5: Germania

Așa cum era de așteptat, germanii stau foarte bine atât la legislație, cât și la procentul de hoteluri unde te poți caza cu câinele și la numărul de veterinari. Cățeii sunt bineveniți chiar și în transportul în comun. Afară de magazinele alimentare, rareori vezi un semn de ”Kein Hund erlaubt” - ”interzis accesul cu câini”.

FOTO: Unsplash


Locul 6: Australia

Locul 6: Australia

Țara de la antipozi nu stă chiar atât de bine în ce privește legislația, dar are extrem de mulți veterinari. Regulile diferă însă de la un stat la altul, cel mai prietenos cu câinii fiind Victoria.

FOTO: Unsplash


Locul 7: Suedia

Locul 7: Suedia

Suedia nu se remarcă prin politicile de protecție socială, ci și prin cele de protecție a animalelor, care o fac unul dintre cele mai bune state în care să călătorești cu câinele. Singurul motiv pentru care nu e mai sus în clasament este procentul relativ scăzut de medici veterinari.

FOTO: Unsplash


Locul 8: Spania

Locul 8: Spania

Spania are legislație solidă pentru protecția animalelor, multe hoteluri în care te poți caza cu câinele și veterinari. Sunt totuși restricții, inclusiv pe plaje, pentru accesul cu căței.

FOTO: Unsplash


Locul 9: Austria

Locul 9: Austria

Austria este la fel de prietenoasă cu câinii precum Germania și vei fi surprins că ai voie cu cățelul chiar și în unele din celebrele cafenele din Viena. În plus, sunt nenumărate oportunități pentru a vă plimba în natură.

FOTO: Unsplash


Locul 10: Polonia

Locul 10: Polonia

Polonia are foarte multe hoteluri în care te poți caza cu câinele, dar are o problemă cu rabia - de aceea, e bine să eviți zonele mai sălbatice.

FOTO: Unsplash


Locul 15: Rom??nia

Locul 15: România

Țara noastră stă surprinzător de bine, doar un pic sub SUA (locul 13), și asta deoarece avem o legislație solidă pentru protecția animalelor - chiar dacă avem probleme cu aplicarea. În rest, nu avem cifre bune nici la cazări pet-friendly și nici la prevalența rabiei.

FOTO: Unsplash


Ultimele locuri: China ?(TM)i Vietnam

Ultimele locuri: China și Vietnam

Cele 2 state asiatice sunt la coada clasamentului - și pe bună dreptate. Vietnamul stă puțin mai bine la numărul de hoteluri unde te poți caza cu câinele, dar ambele state sunt deficitare la legislația privind drepturile animalelor. Și nu e de mirare: în ambele țări se mănâncă câini, în Hanoi poți cumpăra așa ceva de la grătarele de pe stradă. Așa că e destul de evident de ce nu e o idee bună să călătoreștiîn aceste țări cu cățelul după tine.

FOTO: Paul Vasarhelyi / Shutterstock




Citeste si