21 Septembrie 2023

FOTO | Mai frumos decât în St Tropez sau Thailanda: 10 destinații din Europa care par desprinse din alte colțuri ale lumii



Atunci când alegem o destinație pentru un city-break, optăm pentru locuri populare care, din cauza aglomerației, pot să să își piardă din farmec. Cu toate acestea, există și destinații din Europa care nu sunt încă pe radarul turismului de masă. De la ghețarii și fiordurile Norvegiei, până la coasta „fierbinte” din sudul Mediteranei, Europa le are pe toate: iată un top 10, conform publicației timeout.

Locul 1: Lacul Koman - Albania

Dacă încă tânjești după plajele pudrate ale Thailandei, o excursie pe Riviera albaneză este o alegere mai prietenoasă cu bugetul tău. Carsturile calcaroase din Golful Phang Nga din Thailanda au fost premiate pentru frumusețea lor, dar regiunea nordică a Albaniei are o mulțime de peisaje care concurează cu frumusețea exotică.

Sursă foto: Pixabay


Locul 2: Valea Haukadalur - Islanda

Gheizere și izvoare fierbinți aburinde domină această regiune din sudul Islandei, generate de activitatea vulcanică pentru care țara și-a câștigat renumele. Făcând parte din Cercul de Aur al insulei, veți avea parte de toate cascadele, ghețarii și lagunele pe care vi le-ați putea dori.

Sursă foto: Pixabay


Locul 3: Insulele Azore - Portugalia

În ciuda faptului că se află la jumătatea distanței dintre cele două maluri ale Atlanticului, cele nouă insule din arhipelagul Azore aparțin Portugaliei. Cu cratere străvechi, vulcani stinși și lacuri albastre strălucitoare, peisajul amintește de coasta Na Pali din Hawaii, unde a fost filmat Jurassic Park.

Sursă foto: Pixabay


Locul 4: Parcul Na?>ional Krka - Croa?>ia

Verile lungi și călduroase din Europa necesită un singur lucru: să te răcorești sub o cascadă, cum ar fi cascadele din Parcul Național Krka din Croația. Cele mai faimoase piscine turcoaz din parc sunt locul perfect pentru a vă bucura de soare sau pentru a face o drumeție până la punctele de belvedere din pădurea înconjurătoare.

Sursă foto: Pixabay


Locul 5: Matterhorn - Elve?>ia

Deși Matterhorn ne face să ne dorim un Toblerone, Alpii elvețieni rivalizează cu oricare dintre cele mai bune lanțuri muntoase din lume, de la Himalaya la Anzi. Pe lângă ciocolata și brânză, în regiunea din jurul Matterhorn veți găsi lacuri cristaline, trasee și, în plus, pârtii de schi de clasă mondială.

Sursă foto: Pixabay


Locul 6: Trollfjord - Norvegia

Păduri dese, cascade și vârfuri impunătoare care se reflectă în apele liniștite: vorbim despre Milford Sound din Noua Zeelandă sau despre Trollfjord din Norvegia? Din fericire, nu este nevoie să călătoriți până la capătul Pământului pentru aceste peisaje, deoarece nordul Norvegiei le are din belșug.

Sursă foto: Pixabay


Locul 7: Parcul Natural Las Lagunas de la Mata y Torrevieja - Spania

Cine mai este șocat să afle că avem un lac roz în Europa? Nu, nu sunt doar în țări îndepărtate precum Mexic și Australia; Spania a ascuns unul în tot acest timp. Acesta este și casa a sute de flamingo roz - și, la fel ca în Marea Moartă, nămolul lacului are minerale care sunt excelente pentru piele.

Sursă foto: shutterstock


Locul 8: Menton - Fran?>a

Orașul Menton de pe Riviera Franceză ar putea fi numit St Tropez a Europei. Apa albastră, palmierii și casele multicolore nu ar arăta cu mult mai diferit în locații precum Caraibe.

Sursă foto: Pixabay


Locul 9: Terasele Pamukkale - Turcia

Pamukkale este locul perfect de vizitat în Turcia și una dintre destinațiile de top din lume. Aceasta este una dintre cele mai uimitoare minuni ale naturii și nici o fotografie din lume nu poate descrie frumusețea ei și nivelul de uimire pe care îl simți atunci când ajungi să o experimentezi pe viu, la prima mână.

Sursă foto: Pixabay


Locul 10: Dolomi?>ii - Italia

Dolomiții au avut întotdeauna un impact uriaș asupra celor care i-au admirat pentru prima dată și nu este un secret că sunt aclamați ca fiind cei mai frumoși munți de pe pământ. De fapt, ei contribuie efectiv la definirea conceptului de "frumusețe naturală" dezvoltat în anii care au precedat "descoperirea" lor, datorită filozofiei esteticii sublimului.

Sursă foto: Shutterstock




Citeste si