3 Decembrie 2023

Zeci de zboruri anulate pe aeroportul Schiphol, din cauza ninsorilor. Aeroportul din Munchen a fost redeschis



Zeci de zboruri către şi dinspre aeroportul Amsterdam Schiphol au fost anulate duminică din cauza ninsorilor prognozate în Ţările de Jos în cursul după-amiezii, conform Agerpres.

Site-ul web al Aeroportului Schiphol a anunţat duminică, în jurul prânzului, că aproape 150 de zboruri, atât sosiri cât şi plecări, au fost anulate.

Compania aeriană olandeză KLM, principalul utilizator al aeroportului, a declarat agenţiei de presă ANP că a anulat 65 de zboruri europene care erau programate duminică, în cursul după-amiezii şi al serii.

Aeroportul din Munchen a fost redeschis

În schimb, aeroportul din Munchen şi-a reluat operaţiunile de zbor duminică dimineaţă, la ora locală 06:00, după ce a fost închis din cauza ninsorilor abundente. Unele restricţii în traficul aerian sunt aşteptate în continuare, în pofida reluării activităţilor pe aeroport.

Operaţiunile de zbor au fost suspendate temporar, sâmbătă, din cauza condiţiilor meteorologice de iarnă din landul Bavaria.

Suspendarea operaţiunilor de zbor din Munchen a afectat plecările şi sosirile pe alte aeroporturi. Spre exemplu, aeroporturile din Frankfurt şi Nurnberg au preluat aeronave care nu mai puteau zbura la Munchen. Ninsorile abundente au paralizat regiuni extinse din sudul Germaniei, inclusiv traficul feroviar.



Citeste si