Hotelul Coroana de Aur SRL, edificiu cu istorie importantă, pe urma căruia turiștii străini veneau încă din anii '70 ca urmare a faptului că fusese menționat de scriitorul Bram Stoker în opera sa Dracula, a fost cumpărat cu 3,48 milioane de euro.

„Deși încă activăm într-un un context plin de incertitudini, iată că turismul joacă un rol important în economia românească și atrage investitori. În cazul de față, o societate cu capital românesc, Drosera Building Bistrița, deținută de antreprenori locali, respectiv frații Moldovan, proprietarii cramei Jelna, împreună cu Florin Font, au cumpărat, în cadrul unei licitații publice, hotelul Coroana de Aur. Antreprenorii plănuiesc să investească în modernizarea hotelului și să îi continue istoria.”, a declarat Andrei Besoiu, Sales Manager, CITR Cluj, compania care a intermediat tranzacția.

Proprietatea imobiliară hotelieră tranzacționată în cadrul unei licitații publice ce a avut loc pe 21 decembrie, este situata pe Strada Piața Petru Rareș numărul 4 din Bistrița, compusă din teren de 2.958 mp și construcție în regim de înălțime S+P+3E, cu o suprafață construită de 1.900 mp, desfășurată de 8.492,36 mp și utilă de 6.978 mp.

Situat în centrul Bistriței, Hotelul Coroana de Aur a fost inaugurat la 30 aprilie 1974, fiind cel mai reprezentativ hotel al orașului.

În acel an, primul grup de turiști englezi - membri ai Societății Transilvania din Londra - au fost pionierii turismului influențat și inspirat de personajul Dracula.

Hotelul Coroana de Aur a beneficiat de o renovare de proporții încheiată la finalul anului 2013, devenind un hotel de patru stele.

Sursa foto: Facebook / Hotel Coroana de Aur- Bistrita

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri