Bratislava Stare Mesto (Cartierul Vechi) a decis să devină pietonal în mod corespunzător și, ca parte a acestei mișcări, nu va mai permite popularului tren turistic Prešporáčik să circule pe străzile sale înguste.

Vehiculele pentru vizitarea obiectivelor turistice au atras mulți rezidenți și vizitatori ai capitalei slovace în cei 23 de ani de funcționare, așa că mulți oameni sunt nemulțumiți de această decizie. O mare parte a atracției trenului este designul său – făcut să arate ca o mașină retro de o sută de ani, potrivit The Mayor.

Numele trenului se referă la un nume vechi pentru Bratislava – Prešporok.

Se pare că fermecătorul tren cu roți, operat de compania familiei Tour4U, a reușit să câștige câțiva fani și adepți fideli de-a lungul anilor de existență. După ce a apărut anunțul că Prešporáčik nu va fi permis în orașul vechi din luna mai, a fost lansată o petiție online pentru a protesta împotriva deciziei.

Sursa Foto: Tour4U

În plus, agențiile de turism, grădinițele și școlile primare, precum și ambasadele Coreei de Sud, Indoneziei, Bulgariei, Germaniei și Regatului Unit și-au exprimat sprijinul pentru vehiculul de vizitare a obiectivelor turistice, făcând astfel problema să capete o nuanță aproape geopolitică.

Primăria raionului acuză, de asemenea, afacerea ca fiind responsabilă pentru distrugerea unei părți a pavajului. Tour4U, totuși, a negat aceste acuzații, spunând că au făcut chiar efortul de a repara o parte din drumul din orașul vechi.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri