24 Octombrie 2007

Grupul Accor isi extinde afacerile in Romania cu inca 15 hoteluri

Cel mai mare grup hotelier european, Accor, isi va extinde afacerile in Romania cu inca 15 hoteluri in urmatorii patru ani, a anuntat la Iasi, directorul general pentru Europa de Est, Andre Cantiniaux, transmite NewsIn.

Momentan, Accor detine cinci hoteluri la Bucuresti (Sofitel, IBIS -doua-, Novatel) si la Constanta (IBIS). „Credem foarte mult in potentialul economic al Romaniei. Avem deja opt proiecte pregatite si urmeaza sa le dezvoltam in unele orase din tara”, a declarat Andre Cantiniaux.

Acesta a refuzat sa precizeze ce sume vor fi investite si orasele unde se vor construi hotelurile, insa a subliniat ca efortul financiar al grupului va depinde de terenurile care vor fi achizitionate.

Reprezentantii grupului hotelier au fost prezenti la Iasi pentru a purta o discutie informala cu primarul Gheorghe Nichita asupra potentialului si facilitatilor existente in capitala istorica a Moldovei. Directorul Cantiniaux a mentionat ca la Iasi sunt unele probleme in identificarea unui teren adecvat in zona.

Accor a deschis primul hotel in capitala, respectiv Sofitel in anul 1995. Grupul Accor activeaza in domeniul administrarii hotelurilor prin marcile, Sofitel, Novotel, Ibis, Mercure, Suitehotel, All Seasons, Pearsons, Etap Hotel, Formula 1 si altele. Recent, grupul european a anuntat construirea a inca 180 de hoteluri in China.



Citeste si