30 Ianuarie 2008

TUI si Lufthansa doresc fondarea unei companii aeriene low cost

Grupul german TUI si compania Lufthansa au inceput negocierile pentru fondarea unei companii aeriene low cost, au anuntat TUI Travel, divizia de turism a companiei TUI, si Lufthansa, informeaza AFP.

Cei doi parteneri au semnat o scrisoare de intentie, a anuntat TUI Travel, fondata de pe urma fuzionarii activitatilor de turism ale TUI cu cele ale companiei britanice First Choice.

Proiectul prevede fuziunea companiilor aeriene TUI Travel, Hapag-Lloyd si Hapag-Lloyd Express, ce vor activa impreuna sub marca TUIfly, cu cele ale Lufthansa: Germanwings si Eurowings, potrivit unui comunicat.

Este posibil sa apara un al treilea partener: Albrecht Knauf, actionar in Germanwings si Eurowings alaturi de Lufthansa.
Potrivit presei germane, marcile Germanwings si TUIfly trebuie sa-si continue existenta.

Din informatiile aparute in presa, TUI si Lufthansa detin fiecare cate 40% din noua companie, restul revenind lui Knauf.
Acest proiect destinat a concura cu firma low cost Air Berlin, numarul doi din sectorul aerian german dupa Lufthansa, ce inregistreaza o crestere impresionanta.

Totusi, acordul poate intampina rezistenta din partea sindicatului de piloti Cockpit, care se teme ca noua companiei nu va oferi totodata si conditii salariale mai bune pentru angajati



Citeste si