26 Septembrie 2008

Sindicalistii sprijina oferta imbunatatita de salvare a Alitalia

Cel mai mare sindicat din Italia, Cgil, parea gata, in cursul zilei de ieri, sa sprijine o oferta imbunatatita de salvare a Alitalia, facuta de un grup de investitori, ceea ce a sustinut increderea ca rascumpararea se va realiza inainte ca firma falimentara sa isi piarda licenta de zbor, relateaza Reuters.

Sindicatele pilotilor si insotitorilor de zbor, ce s-au opus drastic ofertei de preluare, au semnalat o schimbare de pozitie in momentul organizarii unei intruniri a membrilor, citand "elemente noi si interesante".

Sindicatele s-au intrunit pentru discutii in biroul premierului italian, cu cateva ore inaintea termenului de predare, de catre comisarul pentru faliment Alitalia, a unui plan de salvare in lipsa caruia autoritatile aviatice vor ridica licenta de zbor a companiei, anunta NewsIn.

Grupul de investitori a retras saptamana trecuta oferta inaintata pentru preluarea activelor Alitalia, dupa ce mai multe sindicate nu au fost de acord cu termenii preluarii. Grupul de investitori nu a revenit oficial asupra discutiilor, insa este estimat sa faca acest lucru cu sprijinul sindicatelor.



Citeste si