17 Octombrie 2008

Numarul turistilor din Delta Dunarii a crescut la 105.000, la noua luni



Numarul turistilor care au vizitat Delta Dunarii pana la 30 septembrie 2008 a crescut la 105.000 fata de 30.000 cat s-au inregistrat anul trecut, au confirmat reprezentantii Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Potrivit acestora, fenomenul turismului neorganizat a inregistrat anul acesta o crestere spectaculoasa, "acesta fiind probabil motivul pentru sporirea fluxului de turisti in valori atat de mari".

Daca la sfarsitul anului trecut au fost inregistrati aproape 30.000 de turisti, in 2008 fluxul de turisti a crescut, numai pana la inceputul lunii octombrie la aproape 105.000, a declarat Alina Codreanu, reprezentantul Centrului de Informare si Educatie Ecologica din cadrul ARBDD, citat de NewsIn.

Conform Centrului, cele mai solicitate destinatii din Delta romaneasca sunt Sf. Gheorghe, Sulina, Crisan, Mila 23 si Murighiol.

De asemenea, administratorii Deltei mentioneaza ca in acesta regiune se pot practica cel putin sapte forme de turism. Astfel, principalele forme de turism care se pot desfasura pe teritoriul Rezervatiei sunt sejur pentru odihna, practicat prin intermediul companiilor de turism in hoteluri din teritoriu sau hoteluri plutitoare, turism itinerant, practicat fie individual sau prin intermediul excursiilor organizate, sau turism specializat – stiintific.

Totodata, la mare cautare sunt programele speciale de tineret, sau turismul rural, in cadrul caruia vizitatorii sunt gazduiti si ghidati de localnici. De asemenea, potrivit ARBDD se practica intens cura helio- marinã, pe plajele de la Sulina Sf.Gheorghe si Gura Portitei, foto- safari, turismul pentru practicarea sporturilor nautice si turismul pentru practicarea pescuitului sportiv si a vanatorii sportive.

Principalele componente ale Deltei Dunarii, indicate de Administratie, sunt cele aproape 400 de lacuri, stufarisurile, padurile de stejar si frasin, dunele de nisip, plajele de pe litoralul marin deltaic. Biodiversitatea deltei consta in aceea ca aproape o treime din numarul de specii de plante ce traiesc in Romania se gaseste in rezervatie. Tot aici se afla cele mai multe specii de plante medicinale, dar si cele mai mari suprafete acoperite cu stuf de pe glob si doua paduri unice in Europa, formate din stejari seculari si liane mediteraneene - Padurile Letea si Caraorman.



Citeste si