9 Iunie 2009

Tarom a primit cea de-a doua aeronava ATR 72-500 de la uzina ATR din Toulouse



Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane, TAROM, a primit de la uzina ATR din Toulouse, Franta, cea de-a doua aeronava ATR 7-500, in valoare de 18 milioane dolari.
Aeronava dispune de sisteme moderne de navigatie, poate zbura pe distante de pana la 1.650 kilometri, fara escala, cu o viteza de croaziera de 510 kilometri pe ora si poate sa transporte un numar total de 68 de pasageri.

Aceasta achizitie se incadreaza in strategia companiei TAROM de innoire a flotei cu aeronave eficiente, atat din punctul de vedere al costurilor de exploatare, cat si al consumului de petrol.

Aeronava ATR 72-500 va opera atat pe rutele interne ale companiei TAROM, cat si pe unele dintre noile curse externe, cum ar fi Dubrovnik, din luna iunie si Zagreb, de la inceputul lunii septembrie.

Noul avion este echipat cu motoare eficiente PW 127M, care au un grad ridicat de silentiozitate. La interior, ofera mai mult spatiu pentru pasageri, atat in clasa economic, cat si in noua cabina dedicata exclusiv pasagerilor business- „Elegance Cabin”.

Compania aeriana Tarom a achizitionat recent prima aeronava ATR 72-500, in valoare de 18 milioane de dolari, suma ce va fi suportata din sursele proprii ale companiei.



Citeste si