19 August 2009

Pasagerii SkyEurope pot calatori cu Wizz Air, cu 30 de euro



Compania low cost Wizz Air va oferi rute alternative pentru pasagerii afectati de suspendarea operatiunilor SkyEurope pe aeroportul din Viena din cauza datoriilor neplatite.
Pasagerii care detin o rezervare valida la SkyEurope, pentru zboruri intre 15 si 30 august, pot apela call-centre-ul Wizz Air pentru a beneficia de o calatorie la pretul de 30 euro, cu toate taxele incluse. Rezervarile se fac in limita locurilor disponibile pana in data de 18 august, ora 24:00.

Aeroportul din Viena a oprit, incepand din 11 august, de la decolare zborurile SkyEurope AS, deoarece compania aeriana low-cost nu a respectat termenul limita fixat pentru achitarea datoriilor catre aeroport

Infiintata in 2001 de investitori austrieci, SkyEurope nu a generat niciodata profit si a acumulat o datorie de peste 100 milioane euro.

Compania a anuntat o pierdere neta de 31,9 milioane euro in primul trimestru, ce s-a incheiat in martie, dupa o pierdere de 59,12 milioane in anul 2007-2008.

La sfarsitul lunii iunie, Sky Europe a cerut intrarea sub protectia legilor falimentului pentru a putea demara un program de reorganizare si restructurare.

Compania, care deserveste 41 orase in 19 tari, si-a redus flota cu doua treimi in aceasta vara, la numai sase avioane. In anul ce s-a incheiat in mai, compania a transportat 3,16 milioane pasageri, in scadere cu 15,2%.




Citeste si