14 Septembrie 2009

Mai putini turisti au poposit prin portul Constanta



Numarul turistilor care au vizitat Romania prin terminalul de pasageri din portul Constanta in anul 2009 este in scadere cu 60% fata de anul trecut.
”Conform datelor estimative, pana la sfarsitul anului se vor inregistra 12.000 de turisti sositi prin terminalul de pasageri al Portului Constanta pentru a vizita Romania in 2009”, a precizat directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, Ionel Balan. Anul trecut, potrivit datelor publicate de CNAPMC, numarul turistilor care au trecut pe la terminalul de croaziere a fost de 30.000, potrivit NewsIn.

Potrivit directorului CNAPMC, in terminalul de pasageri al Portului Constanta sunt asteptate sa soseasca pana la sfarsitul acestui an inca cinci nave de croaziera: Le Levant, Norwegian Jade (cu 295m lungime, cea mai mare nava din acest sezon, cu o capacitate de 2.224 pasageri si echipaj format din 1.100 persoane, apartine companiei Norwegian Cruise Line), Kristina Regina, Discovery, Astor.

In ultimele zile, portul a vost vizitat de nava de croaziera Crystal Serenity, apartinand companiei Crystal Cruises. Aceasta s-a aflat in Portul Constanta, pe 8 septembrie, intre orele 8.00 si 18.00, la terminalul de pasageri.

Nava a plecat din port spre Odessa. Crystal Serenity a avut la bord aproximativ 600 de turisti de diverse nationalitati, are o lungime de 250 metri si o capacitate de 1.080 pasageri. Turistii repartizati in 12 autocare au avut mai multe variante pentru petrecerea timpului in Romania: un tur al orasului Constanta, vizite la Cetatea Histria, Bucuresti, Brasov, Mamaia, Adamclisi. Cel mai interesant tur s-a dovedit a fi cel spre localitatea Bran din Brasov. Turistii au avut o noapte de cazare la munte iar a doua zi au plecat cu avion charter pentru a se intalni cu nava la Odessa.

O alta nava de mare capacitate, Costa Europa, s-a aflat in terminalul de pasageri al Portului Constanta miercuri 9 septembrie, intre orele 7.00 si 19.00, cu 1.387de turisti la bord. Nava Costa Europa are o capacitate de 1.400 de pasageri si o lungime de 250 de metri.

Turistii au fost transportati cu 13 autocare spre destinatii diverse: un tur orasului Constanta, vizite la Cetatea Histria, Bucuresti, Brasov, Mamaia, Adamclisi. Majoritatea pasagerilor au fost de nationalitate italiana. Nava apartine companiei italiene Costa Crociere care in ultimii doi ani a avut doua acostari in Portul Constanta. In anul 2010 compania italiana estimeaza 4 sosiri in Portul Constanta cu nave de dimensiuni mari, cu peste 1.000 pasageri.



Citeste si