4 Martie 2010

Traficul aerian creste usor in ianuarie. Pierderi de miliarde inca ameninta industria



Desi companiile aeriene au inceput sa inregistreze o crestere usoara a cererii, profitul ramane inca cea mai mare provocare a industriei care ar putea raporta pierderi de 5,6 miliarde de dolari in 2010, potrivit IATA (Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene).
“Cele 3 procente de crestere a cererii din decembrie pana in ianuarie reprezinta un semn incurajator. Dar volume mai mari nu inseamna neaparat profitabilitate. Veniturile inregistrate din traficul de pasageri sunt inca cu 15% mai mici decat in mod normal si ne asteptam la pierderi de 5,6 miliarde dolari pentru intreaga industrie anul acesta”, a declarat Giovanni Bisignani, CEO al IATA.

Traficul de pasageri a crescut in prima luna a anului cu 6,4% in comparatie cu aceeasi perioada din 2009, in timp ce gradul de ocupare a crescut cu 1,2%, pana la 75,9%.

Industria aeronatica a pierdut la nivel mondial 50 miliarde dolari in ultimii zece ani, dintre care 11 miliarde dolari numai in 2009. Veniturile au scazut cu 80 miliarde dolari anul trecut.




Citeste si