3 Februarie 2011

Majorare de capital la firma hoteliera Tusnad



Capitalul social al firmei hoteliere Tusnad din Baile Tusnad (TSND) va fi majorat cu 11,3 milioane lei, la 20,8 milioane lei, fondurile urmand sa fie destinate finantarii programului de modernizare a complexului Olt din statiune.

Actionarii firmei au aprobat, in octombrie, suplimentarea capitalului cu 16 milioane lei si contractarea unui credit de pana la 5 milioane lei, pentru modernizarea complexului Olt, scrie Mediafax.

Pentru majorarea capitalului, Tusnad a emis 160 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei, care au fost scoase la vanzare actionarilor.

In prima etapa au fost subscrise actiuni de 11,3 milioane lei, iar in a doua etapa niciun titlu nu a fost cumparat, potrivit unui comunicat transmis, marti, de firma hoteliera pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, cele 46 de milioane de actiuni ramase pentru a doua parte a suplimentarii de capital au fost anulate.

Cei mai multi bani, respectiv 10,3 milioane lei, au fost virati de SIF Transilvania, care detine 64,91% din actiunile firmei, inca din luna decembrie. Astfel, participatia SIF Transilvania va creste la 79,27%.

In actionariatul Tusnad se mai regaseste SIF Oltenia (SIF5), care are 17,33% din titluri.

Pretul actiunilor Tusnad a crescut marti cu 14,29%, la 0,08 lei. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 7,5 milioane lei.



Citeste si