Valoarea totala a bunurilor si serviciilor platite cu cardul pe internet in Romania ar putea ajunge anul viitor la 70 milioane euro, dublu fata de estimarea pe anul acesta, ca urmare a cresterii pietei si a promovarii platilor online de catre operatorii de telefonie mobila, potrivit Gecad.
Gecad estimeaza o crestere a numarului de tranzactii online cu 80% in prima jumatate a anului 2008, fata de perioada similara a anului in curs, iar valoarea acestora sa se dubleze fata de primul semestru al anului in curs, la 32 milioane euro.

"Numarul si volumul tranzactiilor cu plata online este inca redus, dar cresterea este accelerata iar pentru 2008 estimam dublarea pietei fata de anul acesta. Sectorul telecomunicatiilor a inregistrat cel mai mare numar de tranzactii, in principal datoprita promovarii puternice a platilor online de catre operatorii de telefonie mobila", au declarat reprezentantii companiei.

Acestia au adaugat ca pana la finele anului viitor estimeza ca vor fi 2.000 de magazine online. In medie apar lunar circa 20 de magazine online noi, in prezent fiind 1.600 de magazine online, din care in jur de 800 au implementat o solutie cu plata online.

"Cele mai cautate produse in 2007 sunt reprezentate de cele telecom, plati facturi, cartele prepay care au o crestere de 30%, fiind urmate de cele din turism cu 20% si e-tail cu 18%. Telecomunicatiile si turismul vor continua sa ocupe primele locuri in cererea publicului. Un potential ridicat au si plata online a utilitatilor si e-tailul, domenii de la care asteptam o crestere semnificativa in 2008", au mai spus reprezentantii companiei Gecad.

"In 2007 piata a crescut de aproape patru ori fata de 2006, ceea ce demonstreaza ca romanii incep sa foloseasca din ce in ce mai mult internetul pentru a-si face cumparaturile. De accea estimam ca in 2008 numarul tranzactiilor va ajunge la 780.000, rata cea mai mare urmand sa fie inregistrata in a doua jumatate a anului, la un numar de 420.000 de tranzactii. Acest lucru se datoreaza cresterii nivelului increderii in aceasta metoda de plata si diversificarii ofertei magazinelor online, ceea ce permite utilizatorului sa gaseasca usor pe internet produsul dorit", au precizat reprezentantii Gecad.

Gecad ePayment detine o cota de piata de circa 87% pentru prima jumatate a anului 2007, raportata la valorile indicate de Romcard, unic procesator final 3D-Secure in Romania. Gecad ePayment, integrator de solutii pentru comert electronic, detine in prezent trei solutii proprietare: ePayment, Avangate si myAvangate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri