Noile tehnologii ii determina pe romani sa isi schimbe telefonul sau tableta o data la doi ani. In plus, atractia acestora pentru gadget-uri si deschiderea catre noutati, influenteaza si obiceiurile lor de consum.

“Romanii apreciaza foarte mult tehnologia si cauta intotdeauna cele mai noi gadget-uri. Acestia isi doresc ca smartphone-ul sau tableta pe care o cumpara sa le indeplineasca o serie de cerinte: sa fie usor de folosit, sa aiba functionalitati multiple, o autonomie cat mai mare a bateriei, un design placut, o camera foto performanta, acces la diverse aplicatii si la retele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp etc.)”, potrivit lui Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care detine magazinul online Oktal.ro.

Consumatorii romani sunt exigenti si, in acelasi timp, sensibili la pret, drept pentru care acestia vor sa obtina un raport calitate – pret excelent cand vor sa achizitioneze un telefon inteligent sau o tableta.

In medie, romanii aloca circa 1.000 de lei pentru un smartphone "la liber" si 800 de lei pentru o tableta, conform Oktal.ro.

Citeste si:
Cum au fost facuti papucii tai Gucci? Transparenta ca serviciu al...
Cum au fost facuti papucii...

Inainte sa cumpere un astfel de dispozitiv, acestia se documenteaza cu atentie, citesc multe recenzii si urmaresc forumuri, se consulta cu prietenii lor si utilizeaza aplicatii de comparatie a diverselor produse.