Valoarea taxelor si impozitelor locale platite direct cu cardul pe internet s-a triplat in primele doua luni din 2014 comparativ cu perioada similara din 2013, la 6,6 milioane de lei, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe din Romania.

“Ne asteptam la o crestere a numarului primariilor care accepta plata online a taxelor. Totodata, consideram ca este necesar ca autoritatile sa permita, prin modificarea legislatiei secundare, folosirea unor modalitati simple si rapide de distributie catre populatie a datelor de acces pentru ghiseul.ro, ceea ce va determina o crestere semnificativa a nivelului de utilizare al acestei platforme”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia, Visa Europe.

Internetul permite contribuabililor sa-si plateasca taxele oricand si de oriunde si sa evite astfel eventualele cozi de la ghisee. La sfarsitul anului trecut, 96 de primarii acceptau plata online a taxelor si impozitelor locale, prin ghiseul.ro sau platformele proprii.

Plata taxelor si impozitelor locale se poate face in cadrul locatiilor speciale cu orice tip de card bancar, cu ajutorul aceluiasi sistem informatic disponibil si la administratiile fiscale. Astfel, in baza actului de identitate, contribuabilii vor afla cu exactitate sumele de plata, inclusiv eventualele restante, si pot decide sa le plateasca partial sau integral. Lista locatiilor speciale deschise in Romania este urmatoarea:

• Sectorul 1, Bucuresti: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 10:00 si 22:00 in agentiile Raiffeisen Bank din Baneasa Shopping City si Promenada;
• Sectorul 2, Bucuresti: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 10:00 si 22:00 in Cora Pantelimon;
• Sectorul 3, Bucuresti: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 14:00 si 20:00 in Auchan Vitan, Auchan Titan si Bucuresti Mall;
• Sectorul 4, Bucuresti: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 15:00 si 20:00 in Sun Plaza Mall;
• Cluj-Napoca: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 14:00 si 20:00 in Iulius Mall;
• Constanta: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 10:00 si 22:00 in Maritimo;
• Targu Mures: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 15:00 si 20:00 in Promenada Mall;
• Iasi: taxele si impozitele locale se pot plati intre orele 14:00 si 20:00 in Iulius Mall.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri