“2014 va fi un an si mai bun pentru comertul online”, spun la unison specialistii din piata, in cadrul celei de-a patra editii ecomTEAM, cel mai mare eveniment de comert electronic si marketing digital din regiune.

“Anul 2014 va fi un an mai bun. Ma bazez pe studiile noastre, care arata ca ne apropiem de inceputul anilor 2009. Este foarte clar ca 2013 a fost un an prost, an in care multe firme multinationale s-au plans. Oamenii cheltuie in functie de anticiparea achiziei. (…) Vedem o crestere a optimismului romanilor care va duce catre reflexul de a scoate mai multi bani din buzunar”, a declarat in cadrul ecomTEAM, Daniel Enescu, managing partner al companiei de cercetare de piata Daedalus Millward Brown.

Iulian Stanciu, directorul general al eMAG, spune de asemenea ca piata comertului online este un domeniu privilegiat.

“Se merge intr-o directie pozitiva. Avansul tehnologiei, viteza de conectare, cloud computing, tehnologiile procesatorilor de plati vor ajuta ca apropierea de consumator sa creasca. Pericolele, insa, pot veni din interior. Din promisiuni neonorate. Exista oportunitati foarte diverse”, a spus Stanciu,

La randul sau, Daniel Nicolescu, directorul general al procesatorului de plata PayU a aratat ca 2014 va aduce si mai multi jucatori in piata, iar premisele arata ca lucrurile merg intr-o directie favorabila.

“Vom avea un an cel putin la fel de aglomerat ca 2013. Piedica va fi legata de cash & delivery - este un tema care trebuie discutata, il avem in vizor si el trebuie integrat in business”, a afirmat Nicolescu.

La intrebarea daca 2014 va aduce schimbari semnificative in piata, Catalin Cretu, director general pentru Romania si Croatia in cadrul Visa Europe, a spus ca toti actorii din piata au ajuns treptat la un numitor comun.

“Fiecare jucator a venit cu problemele proprii, iar treptat am inceput sa ajungem la un numitor comun. Solutiile se indreapta spre un set de raspunsuri in ceea ce priveste increderea sau neincrederea in plata online si ce trebuie sa facem, ce inseamna securitatea. Vom consolida atat provocarile cat si solutiile”, a afirmat Cretu.

De cealalta parte Dan Bulucea, directorul general Google Romania, spune ca piata este intr-o continua evolutie.

“90% din magazinele online si verticalele lor sunt optimiste. Dincolo de jucatorii mari au aparut noi jucatori profesionisti, sofisticati, iar mobile-ul a inceput sa creasca”, a precizat Bulucea.

ecomTEAM este un eveniment organizat de wall-street.ro in parteneriat cu ProfitShare, PayU, DPD, Vodafone, Visa, Gemius, Metro, Zitec, Okazii.ro, Miniprix, Daedalus Online si CashOut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri