Amazon a castigat lupta cu Google pentru cumpararea unei platforme de jocuri video

Amazon a cumparat start-up-ul Twitch Interactive pentru 970 de milioane de dolari, in defavoarea Google, care viza de asemenea achizitionarea platformei pentru jocuri video, informeaza Mediafax, care citeaza Bloomberg.

Aceasta achizitie pune la dispozitia Amazon o piata online formata din peste 55 de milioane de utilizatori activi lunar. Prin intermediul platformei dezvoltate de Twitch, pasionatii de jocuri video isi pot impartasi experientele, inclusiv in timp real. "A devenit un fenomen global ca jocurile video online sa fie transmise live catre alti jucatori care privesc, iar Twitch a construit o platforma care aduce impreuna zeci de milioane de oameni care se uita la miliarde de minute de jocuri in fiecare luna", a declarat CEO-ul Amazon, Jeff Bezos.

Google a facut, la randul sau, o oferta de 1 miliard de dolari pentru Twitch, insa negocierile de la inceputul acestui an au esuat, potrivit unor surse. Cele doua mari corporatii se afla in competitie pentru clientii care platesc pentru a avea acces la diverse clipuri video pe Internet, precum si pentru publicitatea online. "Twitch inseamna o comunitate de oameni pasionati care cheltuiesc bani pentru jocuri video, ceea ce le ofera celor de la Amazon nu doar oportunitatea de a vinde publicitate, ci si o audienta pe care sa o indrepte catre magazinele sale online, pentru cumpararea de jocuri sau alte accesorii", a declarat James McQuivey, analist al companiei de cercetare de piata Forrester Research.

Amazon si-a propus sa adauge mai multe servicii de divertisment pe platforma sa, iar jocurile video reprezina un punct forte al strategiei de extindere a companiei. Amazon detine un studio de jocuri video in SUA si a incercat sa atraga tot mai multi programatori care sa dezvolte jocuri pentru echipamentele companiei, printre care se numara consola Fire TV, smartphone-ul Fire Phone si tableta Kindle Fire.

De asemenea, compania investeste si in alte canale media, cum ar fi serviciul de streaming pentru muzica sau serviciul de televiziune Instant View, pentru care chiar produce emisiuni. De altfel, Amazon a incheiat o intelegere cu gigantul media Time Warner pentru a transmite productia HBO.

Citeste si:
Netflix, HBO, Amazon sau... YouTube. Care abonament își merită banii?
Netflix, HBO, Amazon sau......


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Setari Cookie-uri