Compania germana de venture capital Rocket Internet, care detine si FoodPanda, a dezvaluit saptamana aceasta ca are planuri de a se lista pe bursa si sa atraga circa 750 milioane de euro. Valoarea companiei ar urma sa fie estimata la 5 miliarde de euro, scrie presa internationala.

Rocket, cu sediul in Berlin, a subliniat ca va folosi suma de bani pentru a finanta cresterea produselor deja existente si a lansa noi business-uri. O sursa apropiata planurilor companiei sustine ca Rocket are in plan sa listeze circa 15% din actiuni, evaluand compania la 5 miliarde de euro.

Rocket Internet vrea sa intre pe piete internationale din Africa, America de Sud, Rusia si alte parti din Asia. Fondata in 2007 de fratii Oliver, Alexander si Marc Samwer, Rocket este activa in peste 100 de tari, inclusiv in Romania, prin proiectul FoodPanda.ro. Fondul are vanzari de 1 miliard de dolari in 2013. Fratii Samwer detin 52,3% din actiuni. Compania s-ar putea lista la Frankfurt.

Foodpanda este prezenta in sase orase din Romania si colaboreaza, in prezent, cu aproximativ 200 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov si Constanta.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri F