Retailerul online elefant.ro va primi o investitie de la fondul de investitii Catalyst Romania, administrat de compania 3TS. Fondul de investitii va prelua, astfel, "putin peste 10%" din elefant.ro, prin majorare de capital.

"Investitia ne faciliteaza dublarea anuala a cifrei de afaceri", a declarat omul de afaceri Ion Sturza, care detine compania Universal Online Promotion, detinatoare a elefant.ro. Banii investiti de vor fi directionati catre consolidarea brandului si marketing.

O noua runda de finantare pentru elefant.ro este preconizata pentru sfarsitul anului 2015, tot de la compania 3TS. "Noua runda de investitie va fi conditionata, evident, si de piata dar si de performantele elefant.ro", spune Mihai Sfintescu, team leader Catalyst Romania si Partener 3TS Capital Partners.

Fondul de investitii va anunta in viitorul apropiat inca doua investitii.

Catalyst Romania este unul dintre cele mai importante fonduri locale de private equity si venture capital, administrat de compania 3TS, care mai detine portalul legislativ Avocat.net. 3TS a investit de-a lungul timpului in mai multe startup-uri locale, printre care Avangate, LogMeIn dar si in Internet Corp.

Urmare a investitiei dar si a extinderii organice a elefant.ro, Sturza estimeaza dublarea cifrei de afaceri a brandului in 2015, de la circa 15 milioane de euro anul acesta la 30 de milioane de euro in 2015. "Inca vom mai fi pe minus ca profitabilitate, insa in cativa ani vom ajunge pe break even. Cartile si jucariile, alaturi de alte cateva game de produse din cele 10 categorii disponibile in prezent, sunt deja pe break even", detaliaza antreprenorul. Valoarea medie a unei comenzi de pe elefant.ro este de 20 de euro, Sturza subliniind ca aceasta este in crestere, datorita noilor game de produse de pe magazin.

Negocierile cu Catalyst au durat cateva luni. Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Alte investitii ale 3TS includ Simartis, Avocatnet.ro si, in viitorul apropiat, fondul va mai anunta inca doua investitii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri