Netopia mobilPay, unul dintre cei mai importanti procesatori de tranzactii online cu cardul, a intermediat in prima jumatate a anului 1,2 milioane de plati, in crestere cu peste 30% fata de perioada similara a anului trecut. Circa 25% din totalul tranzactiilor procesate de companie in primul semestru au fost realizate de pe telefoane si tablete.

Conform informatiilor Netopia, si valoarea totala a platilor intermediate la jumatatea acestui an a urcat cu peste 70% fata de primul semestru al lui 2014, ajungand, la finalul lui iunie, pana la 65 milioane euro. In ceea ce priveste suma medie cheltuita la o tranzactie online, aceasta s-a situat la circa 240 de lei, fata de 180 lei, valoarea medie pe anul 2014.

Cele mai mari plati procesate de companie in prima jumatate a lui 2015 au fost pentru achizitii de servicii si produse din zona turismului, cu zeci de sume care s-au apropiat sau au depasit 10.000 euro. Printre acestea s-au numarat bilete de avion si pachete de vacanta in destinatii exotice, destinatii indepartate pentru luna de miere, dar si mobilier sau produse IT&C.

”Consumatorii au tot mai multa incredere in achizitiile online, iar asta se vede atat in evolutia la nivel de volum si valoare a tranzactiilor, cat si in numarul de comercianti pe care i-am atras. Iar faptul ca dispozitivele mobile au ajuns sa genereze un sfert din totalul platilor online ne intareste increderea ca romanii vor rapiditate, siguranta si mobilitate in actul de cumparare”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator al Netopia mobilPay.

Paltforma mobilPay a atras, in primele 6 luni ale anului, peste 300 de comercianti noi, din arii diverse, de la turism, la retail sau servicii.

Retail jobs

De trei ori mai multi romani platesc cu portofelul digital, iar platile cu Bitcoin sunt zilnice

Platile online realizate de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, au raportat un avans important in prima jumatate a acestui an. Numarul tranzactiilor procesate prin mobilPay Wallet a crescut cu 300% fata de primul semestru al lui 2014, in timp ce valoarea lor a urcat cu 20%.

Platile cu mobilPay Wallet au fost impulsionate de introducerea optiunii de achizitie online a mijloacelor de transport in comun din Alba Iulia, Turda si Cluj-Napoca si de implementarea, in premiera, a optiunii de plata cu portofelul digital intr-un hipermarket, la Cora de pe Soseaua Alexandriei, dar si in lantul de restaurante Chopstix din Capitala. De curand romanii isi pot achita rapid, prin mobilPay Wallet, si taxa de pod de la Fetesti sau amenzile de circulatie.

In ceea ce priveste tranzactiile cu Bitcoin intermediate prin platforma mobilPay, acestea se realizeaza de cel putin 2-3 ori pe zi, suma medie achitata cu moneda virtuala echivaland valoarea de 100 euro. Cele mai multe plati cu Bitcoin sunt indreptate catre produse IT&C. Pana in prezent, cea mai mare tranzactie cu Bitcoin procesata de companie a valorat echivalentul a 2.500 euro si a fost achitata pentru produse IT.

Citeste si:
NETOPIA aduce producătorii locali și restaurantele în portofelul...
NETOPIA aduce producătorii...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri