In Suedia, platile digitale prin card sau mobile apps au devenit acceptate la nivel national. De fapt, mai sunt doar putini suedezi care au in buzunare bani cash; chiar si copiii platesc deseri cu carduri de debit. Suedia este tara cu ponderea cea mai mare de plati non-cash din intreaga lume.

Un studiu recent realizat de KTH-Royan Institute of Technology arata ca Suedia este pe drumul bun pentru a deveni prima tara din lume fara cash. Datorita incurajarii segmentului IT, a lovirii in forta a crimei organizate dar si a modalitatilor de plata variate, tara scandinava se bazeaza din ce in ce mai mult pe plati fara cash.

In retail, circa 80% din tranzactii sunt facute cu card si doar 20% prin cash, iar ponderea acestei din urma modalitati scade constant, sprijinita de actiuni guvernamentale dar si ale bancilor.

In prezent, rezervele cash ale Suediei sunt de circa 8 miliarde de euro, bani aflati in circulatie; in urma cu sase ani, suma era de 11,5 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri