Dupa scaderea interchange fee-ului in luna decembrie, comisioanele catre Visa si Mastercard scazand considerabil, pana la 0,2 – 0,3, eMag “s-a activat”, investind puternic in promovarea platilor prin card. “In sfarsit, a devenit o modalitate atractiva si se justifica sa investim”, puncteaza Iulian Stanciu, CEO al eMag.

In urma a doua parteneriate strategice cu cele doua institutii financiare mentionate anterior, dar si al unor oferte speciale, 25,6% din valoarea comandata online a provenit in ultimele luni din platile cu cardul, o crestere cu 6 puncte procentuale fata de finalul anului precedent.

“Am introdus de asemenea in aplicatia mobila posibilitatea de a plati cu cardul fara sa trebuiasca sa introduci tot timpul datele personale. Acest lucru faciliteaza foarte mult comenzile recurente, putand practic comanda in doar cateva secunde”. Pe de alta parte, aceasta facilitate inca nu este disponibila in varianta desktop, oficialii companiei spunand ca “este in lucru”.

Plusurile unui client care plateste prin card? “Reduce foarte mult rata de refuz atunci cand vine curierul cu produsul, intrucat odata platit, de obicei omul nu se razgandeste. Apoi, un client care plateste cu cardul comanda mai des, si mai mult”, spune seful eMag.

In ceea ce priveste introducerea platii prin PayPal, un sistem folosit pe larg in SUA si alte tari vestice, Iulian Stanciu spune ca, desi au luat in considerare, nu considera ca ar aduce beneficii clientilor. “PayPal este putin folosit in tara si, pe de alta parte, PayPal are obiceiul sa iti inroleze clientii apoi sa «ii trimita» catre concurenta”, spune el.

Cu alte cuvinte, liderul pietei a refuzat parteneriatul cu PayPal, lucru care nu poate fi un semn bun pentru viitorul sistemului in .ro.

Ramai pe wall-street.ro pentru mai multe informatii cheie oferite de liderul pietei, eMag. Principalii concurenti ai retailerului sunt Altex, Cel.ro, EvoMag sau Elefant.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri