Amazon livreaza atat de mult in SUA, incat compania a decis ca este necesar sa aiba propriile avioane. La un eveniment media de joi, in Seattle, Amazon a prezentat prima aeronava „Prime air”, un Boeing 767 detinut de Atlas Air si transformat intr-un avion cargo.

Amazon a anuntat deal-uri cu doua companii de leasing de avioane – Atlas si Air Transport Services Group, sau ATSG, pentru a zbura pe 40 de avioane dedicate pentru (cel putin) urmatorii doi ani. Unsprezece sunt deja operationale, iar cel din fotografie este primul care a fost si vopsit.

Ideea este de a oferi Amazon capacitate suficienta de a transport in perioade de varf, precum Black Friday, si flexibilitate sporita pe masura ce business-ul Prime creste.

In al doilea trimestru al anului curent, vanzarile din America de Nord ale companiei au crescut cu 28%, pana la 18 miliarde de dolari. Clientii Prime ai companiei numara zeci de milioane, acestia primind produsele in 2 zile, gratuit, pentru abonamentul anual de 99$.

„Vom avea abilitatea, cu propriile avioane, sa acceleram mult procesul de livrare si sa fim, per total, mai flexibili in trasee si destinatii. Totodata, avem si un control al costurilor mai clar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri