Wal-Mart a anuntat ca va achizitiona start-up-ul online Jet.com, companie lansata in 2015 si care a crescut vertiginos, intentia sa fiind de a ajunge din urma liderul pietei, Amazon.

Deal-ul subliniaza cat de serios este lantul de magazine Wal-Mart in zona de online, segment care a incetinit in ciuda investitiilor majore ale gigantului american in noi centre de distributie si servicii adiacente.

Wal-Mart plateste 3 miliarde de dolari in cash, plus 300 milioane de dolari in actiuni. Pretul mare subliniaza cum Wal-Mart incearca sa concureze mai agresiv si mai eficient pentru a castiga clienti mai tineri si mai influenti, scrie BusinessInsider.com.

Ca parte a deal-ului, co-fondatorul si CEO-ul Jet.com Marc Lore va superviza atat propria companie cat si Walmart.com, si va raporta direct catre directorul executiv al Wal-Mart Stores, Doug McMillon.

Lore a fost si fondator la Quidsi, parintele Diapers.com, care a fost cumparat de Amazon cu 500 de milioane de dolari, in 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri