Peste 1.000 de comercianti online din Romania, aflati in portofoliul NETOPIA mobilPay, au organizat campanii de Black Friday pe 18 noiembrie. Cele mai mari tranzactii intermediate de procesator au depasit valoarea de 10.000 lei, majoritatea fiind pentru produse de mobilier, accesorii pentru casa si fashion. Peste 22% dintre platile de Black Friday au fost in rate, cu cardul de credit, fata de 5%, ponderea tranzactiilor online in rate raportata de NETOPIA mobilPay in luna octombrie a acestui an.

Potrivit datelor NETOPIA mobilPay, jucator de pe piata locala de plati electronice, majoritatea cumparaturilor de Black Friday, peste 47%, au fost facute pana in ora 12:00, pentru produse IT&C si fashion. Valoarea medie a platilor s-a situat, anul acesta, la circa 450 lei, fata de 500 lei, anul trecut, insa s-au remarcat si plati record, precum si multe tranzactii in Bitcoin.

Astfel, cele mai mari sume procesate de companie la editia de anul acesta au depasit ordinul zecilor de mii de lei. Cea mai mare tranzactie a valorat mai bine de 20.000 lei, pentru mobilier si accesorii home & deco, urmata de o alta ce a atins peste 14.000 lei tot pentru accesorii de casa, respectiv 10.000 lei pentru articole de imbracaminte.

„A fost un Black Friday alert, cu un numar mare de comercianti, toti beneficiind de cele mai bune servicii de procesare, cu zero incidente de plata. Unii dintre ei s-au decis chiar pe ultima suta de metri sa implementeze si sa valideze sistemul NETOPIA mobilPay, iar noi i-am ajutat, practic, sa prinda campania. Salutam inclusiv clientii care au ales sa achite in Bitcoin. Intr-o singura zi s-a inregistrat echivalentul a 30% din totalul platilor in moneda digitala intermediate intr-o luna normala, iar cosul mediu achitat in Bitcoin de Black Friday s-a ridicat la 1.000 lei”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator al NETOPIA mobilPay.

Si la editia de anul acesta s-a remarcat o intentie mai mare de cumparare, in conditiile in care valoarea totala a platilor respinse pe motiv de fonduri insuficiente s-a ridicat la 15 mil. lei.

In ceea ce priveste achizitiile online in rate intermediate de companie, acestea au reprezentat 22% din totalul platilor procesate pe 18 noiembrie, in conditiile in care, pe toata luna octombrie, doar 5% din platile online sunt realizate cu cardul de credit, in rate fixe.

Valoarea medie a cumparaturilor in rate a fost de 850 lei (cca 200 euro), dublu fata de media platii integrale, in timp ce valoarea medie a tranzactiilor in mai mult de 6 rate s-a ridicat la 940 lei, iar a celor de mai mult de 10 rate la 960 lei.

Principalul concurent al mobilPay este PayU.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri