30% dintre persoanele chestionate isi indreapta atentia catre acest tip de campanie doar daca produsele pe care intentioneaza sa le cumpere au o reducere mai mare de 35%, in timp ce restul persoanelor participante la studiu nu sunt influentate de acest tip de oferte.

Chiar si datele cu privire la metoda de promovare a unor produse s-au schimbat. 36% dintre respondentii afla despre campaniile de reduceri sau diferite promotii de pe site, iar 31% de pe Facebook. 21% dintre respondenti afla de reduceri din newsletterul pe care il primesc pe mail. Reclamele la TV nu mai sunt atat de relevante atunci cand vine vorba de campaniile de discounturi, doar 4% dintre cumparatori tinand cont de ele.

Clientii isi doresc sa afle cat mai multe lucruri despre produsele pe care doresc sa le cumpere nemaifiind suficient doar sa vada produsul. Acest lucru este compensat de comentariile sau tutorialele pe care cumparatorii le gasesc pe site si in descrierea produselor. In cercetarea propusa de CEL.ro aproximativ 50% dintre persoanele chestionate citesc comentarii sau pareri inainte de a achizitiona ceva, in timp ce 40% se uita la un review sau la un unboxing.

CEL.ro preconizeaza ca in 2017 continutul video va fi preferat de utilizatori, avand cresteri considerabile de la zi la zi. Fiind una dintre cele mai rapide si mai solicitatea forme de promovare, continutul video iese in evidenta si este una dintre tacticile pe care retailerul isi bazeaza strategia de marketing. In plus, din studiu reiese faptul ca persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 30 de ani petrec jumatate din timpul de vizionare pe ecrane mobile sau portabile, in timp ce persoanele trecute de 35 de ani se orienteaza catre ecranul televizorului.