“Extinderea este necesara deoarece locatia actuala este aproape de a-si atinge capacitatea maxima de procesare a comenzilor si se va dovedi, in scurt timp, subdimensionata fata de trendul de crestere a vanzarilor pe care il estimam” precizeaza Laura Teposu, Director de Dezvoltare si Fondator Libris.ro.

“Suprafata noului depozit Libris va fi de 5.000 de mp, cu 200% mai mare decat cel actual, si va putea gazdui peste 3 milioane de carti, dar si noi game pe care le dezvoltam, precum muzica, jocuri si jucarii sau articole care completeaza experienta lecturii cum sunt ceaiurile, instrumentele de scris, cadourile”, adauga Laura Teposu.

Organizarea activitatii Libris intr-un depozit construit pe nevoile previzionate va avea impact pozitiv pe mai multe paliere de business: va optimiza procesele de lucru, va creste productivitatea si viteza de procesare a comenzilor si va permite companiei sa sustina ritmul de crestere anual al comenzilor, estimat la 20-30 de procente.

“In acest moment, capacitatea noastra maxima de livrare este de 3.500 de comenzi pe zi. In noua formula de depozit, functionala in 9-12 luni, luam in calcul cresterea semnificativa a acestei capacitati, astfel incat sa putem livra 10.000 -12.000 de comenzi pe zi”, spune Laura Teposu.

,,Maruntila si Bancnotila",...
Citeste si: Educatie financiara pentru copii prin povesti si imagini colorate

Afaceri de 30 de milioane de lei in 2017

In primele 9 luni ale anului, Libris.ro a avut o cifra de afaceri de 22 mil. Lei, cu 20% mai mare fata de perioada similara din 2016, in timp ce valoarea medie a comenzii online a crescut cu 20 de procente fata de aceeasi perioada de referinta.

Compania isi propune sa incheie anul 2017 cu o cifra de afaceri de 30 mil. lei si mizeaza pe un varf puternic de vanzari in perioada Black Friday si Craciun 2017.

“Noiembrie si decembrie sunt luni de varf pentru vanzarea de carti, pentru ca, din fericire, publicul isi pastreaza obisnuinta de a darui carti celor dragi cu ocazia Sarbatorilor de iarna. Este si perioada in care isi fac singuri cadou timp pentru lectura si isi aleg volumele pe care si-au dorit poate intregul an sa le citeasca si nu au reusit.” declara Laura Teposu.

Libris.ro a crescut cu 40% in...
Citeste si: Libris.ro a crescut cu 40% in primele 6 luni ale anului