Cati selleri europeni au intrat in Amazon si in ce tari se va mai lansa gigantul

Anul 2017 a adus un numar de peste 363.000 de noi selleri din Europa pe platforma gigantului american Amazon. Dintre acestia, 36,3% s-au inregistrat pe Amazon in Marea Britanie, Germania, Italia, Franta sau Spania, conform Marketplace Pulse. Per total, un milion de noi selleri s-au alaturat platformei Amazon in 2017.

Amazon.com si Amazon din India au contribuit la jumatate din noii selleri, insa pietele europene sunt si ele bine reprezentate.

Marketplace-urile din Europa cresc cu viteze similare, acest lucru explicand si faptul ca deseori un seller alege sa intre pe mai multe platforme, in mai multe tari. La nivel global, pe Amazon sunt peste 5 milioane de selleri, insa multi dintre ei nu sunt activi, spune fondatorul Marketplace Pulse, Joe Kaziukenas.

Astfel, doar 31% dintre cei 1 milion de selleri noi care s-au alaturat marketplace-ului in 2017 au atras cel putin un feedback/recenzie de la client(i). “Unii selleri au activitate la inceput, apoi dispar”, mai spune fondatorul Marketplace Pulse.

Citeste si:
Portofoliul P3 Logistic Parks a crescut cu la 6,5 milioane mp în 2020
P3 Logistic Parks și-a...

Exista zvonuri consistente ca Amazon urmeaza sa intre oficial in Suedia si a devenit deja clar ca Amazon urmeaza, cel mai probabil anul acesta, sa se lanseze in Elvetia.

Vino la ecomTEAM 2018, eveniment de traditie in Romania si in regiune, pe 28 si 29 martie, la Brasov. Speakeri de renume international, panel-uri interactive, worskshop-uri specializate si, bineinteles, sesiuni de networking vor oferi un mediu perfect atat pentru veteranii industriei cat si pentru cei care fac primii pasi in “ecommerce-ul antreprenorial”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea eCommerce »Setari Cookie-uri