Cea mai mare platforma de tranzactionare a monedelor digitale din SUA a anuntat zilele trecute lansarea unui procesator de plati, un fel de "PayPal" al criptomonedelor, care le va permite comerciantilor sa accepte plati in Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum si Litecoin, conform Fortune.com.

Acesta poarta denumirea de Coinbase Commerce si se regaseste deja in serviciile oferite de catre Shopify, platforma de e-commerce care le permite utilizatorilor sa isi dezvolte propriile magazine online.

“Coinbase Commerce poate fi integrata direct in procesul de finalizare a tranzactiilor sau adaugat ca o optiune de plata pe o platforma de e-commerce”, se arata in postarea companiei.

Totusi, ramane de vazut gradul de acceptare al serviciului printre comerciantii online, avand in vedere ca plata cu criptomonede a starnit o serie de critici avand in vedere pretul volatil al acestora. Un serviciu similar, folosit de Microsoft, este dezvoltat de catre Bitpay, dar aceasta accepta doar plata in Bitcoin.

Anuntul facut de catre Coinbase vine intr-o perioada in care compania inregistreaza probleme serioase in ceea ce priveste platile, mai multe banci incetand sa le mai permita clientilor cumpararea criptomonedelor cu cardul. De asemenea, o parte dintre ei au precizat ca au avut probleme in ceea ce priveste retragerea banilor de pe platforma prin intermediul PayPal, serviciu la care compania a anuntat ca va renunta.

Pretul unui Bitcoin, cea mai populara criptomoneda, a revenit la peste 10.000 de dolari pe unitate pe 15 februarie, dupa ce in prima saptamaa a lunii pretul a scazut sub 7.000 de dolari, conform Coindesk.com.

Citeste si:
I-a speriat ANAF pe cei care plateau in bitcoin la magazinele din...
I-a speriat ANAF pe cei care...
Sursa foto: By ImageFlow / Shutterstock.com