Asociatia Romana a Magazinelor Online (ARMO) participa in premiera la E-commerce Week 2018, eveniment al Organizatiei Natiunilor Unite, ce se desfasoara pana pe 20 aprilie la Geneva. Avand ca tematica „Dimensiunile Dezvoltarii Platformelor Digitale” aceasta a patra editie a evenimentului reuneste ministri, oficiali guvernamentali de rang inalt, reprezentanti ai mediului de afaceri, ai organizatiilor internationale, ai Bancii Mondiale, ai mediului universitar si ai societatii civile, pentru a discuta oportunitatile de dezvoltare si provocarile asociate evolutiei economiei digitale.

„Aceasta prima participare la E-Commerce Week ne prilejuieste si prima intalnire a asociatiilor de e-commerce din intreaga lume. Obiectivul nostru in cadrul evenimentului este de a identifica modalitatile prin care comertul online sa aiba o contributie cat mai importanta la cresterea economica, dar si sa sprijine incluziunea regiunilor izolate si interconectarea regionala pentru a ajunge la o economie digitala globala”, a declarat Florinel Chis, director executiv al Asociatiei Romane a Magazinelor Online si Chief Technology Advisor in cadrul EMOTA (European eCommerce and Omni-Channel Trade Association).

Chiar daca Romania ocupa ultimul loc dupa indicele DESI (Digital Economic and Society Index), al Comisiei Europene, in ceea ce priveste rata digitalizarii economiei, inclusiv in ceea ce priveste serviciile publice si nivelul competentelor digitale, comertul online a avut o evolutie constanta in ultimii ani. Astfel, in 2016, Romania a inregistrat cea mai mare rata de crestere a comertului online din Europa, de 38%. Acelasi procent de crestere s-a mentinut si in 2017, iar pentru 2018 avansul este estimat la 40%.

Florinel Chis va sustine doua prezentari in cadrul conferintelor „Comertul electronic - un instrument pentru o economie conectata” si „Prima intalnire globala a Asociatiilor de Comert Electronic” in care va vorbi despre potentialul platformelor digitale si a comertului online pe plan local, dar si despre provocarile si oportunitatile care exista la nivelul pietei din Romania.

A patra editie E-Commerce Week are loc in perioada 16-20 aprilie 2018, la Geneva, in Elvetia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri