2Checkout, platforma de monetizare pentru companii ce actioneaza la nivel global, a publicat astazi cea mai recenta editie a studiului sau referitor la tendintele internationale din industria de comert electronic cu produse si servicii digitale.

Intitulat “Digital Commerce Benchmark”, raportul se bazeaza pe date generate de milioane de tranzactii desfasurate prin intermediul platformei 2Checkout in perioada martie 2018 - februarie 2019.

Dintre concluziile raportului putem enumera urmatoarele:

Vanzarea de servicii pe baza de abonament/subscriptie este in crestere – Volumul de abonamente a crescut constant in ultimii ani, astfel incat a ajuns sa reprezinte 77% din vanzarile totale in ultimele 12 luni, de la 76% in urma cu un an si 75% in anul precedent.

In portofoliul de clienti 2Checkout, 81% dintre companii au vandut in ultimul an cel putin un produs cu subscriptie, un nivel similar cu predictiile emise de compania de cercetare Gartner care considera ca, pana in 2020, mai mult de 80% dintre producatorii de software vor adopta modelul de business cu vanzare pe baza de abonament.

Valoarea medie a comenzilor creste – Valoarea medie a cosului de cumparaturi in ultimele 12 luni pentru software, SaaS si servicii online a crescut cu 6 USD, de la 50 USD in urma cu un an la 56 USD in prezent. In urma cu doi ani, valoarea medie a comenzilor era de 48 USD. Utilizarea pe scara larga a instrumentelor specifice comertului digital precum cross-selling si up-selling in cosul de cumparaturi si pe pagina de “multumiri pentru comanda finalizata”, prevenirea abandonarii cosului, dar si a instrumentelor din interiorul aplicatiilor software si SaaS, contribuie in mod continuu la cresterea valorii medii a comenzilor.

Prin comparatie, valoarea medie a tranzactiilor efectuate de cumparatori din Romania a fost 39 USD in ultimele 12 luni.

Variatii in metodele de plata – Cardurile Visa si MasterCard continua sa reprezinte cea mai populara metoda de plata la nivel global, cu o usoara crestere fata de anul anterior, de la 68% la 70%, urmate de PayPal cu 20% (in crestere cu un procent) si American Express care a cunoscut o usoara scadere de la 7% la 6%. Metodele de plata locale si regionale nu trebuie nici ele ignorate, in unele tari reprezentand o pondere importanta in valoarea totala a tranzactiilor, precum in China – Alipay (43%), iDEAL in Olanda (44%) sau Boleto in Brazilia (14%).

In Romania, pentru produse digitale, cumparatorii au platit preponderant cu carduri Visa si MasterCard (93%), urmate de PayPal (4%), transfer bancar (2%) si alte metode (1%).

Schimbari in clasamentul primelor zece tari – Statele Unite continua sa conduca in clasamentul pe natiuni in privinta volumului pietei de desfacere pentru produse software, SaaS si servicii online, absorbind 49% din vanzarile globale. In clasament urmeaza la distanta destul de mare Marea Britanie (6%), Franta (5%), Germania si Canada, care a cunoscut o usoara crestere in ultimul an. Cele mai mari piete in care limba principala vorbita nu este engleza reprezinta 20% din piata totala, in usoara scadere de la 22% in urma cu un an. Romania se afla pe locul 23 in acest top 2Checkout.

Surse suplimentare de venituri – Vanzarile generate prin reteaua de afiliati a 2Checkout au continuat sa isi demonstreze greutatea, fiind un important canal de marketing pentru industria de software, ajungand la 24% din volumul de vanzari pentru companiile care folosesc platforma de afiliere Avangate. Venituri suplimentare au fost generate si datorita promotiilor, acestea avand o influenta asupra aproximativ 33% din venituri, dar si prin cross-selling si up-selling care au contat in medie cu 15% la vanzari.

“Continuam sa vedem ca modelul de business bazat pe abonamente (subscriptii) se impune in cadrul industriei de software pe masura ce companiile trec de la vanzarea de licente pe viata, la un model recurent de venituri, fapt reflectat si de acest ultim studiu. Ne asteptam ca aceasta tendinta sa continue, in tandem cu proliferarea anumitor preferinte pe pietele locale si in comportamentul cumparatorilor. De aceea vom continua sa oferim o platforma de monetizare capabila sa sustina vanzarile la nivel global, dar cu abordare locala unde e cazul, precum si o varietate cat mai mare de modele de business pentru orice tip de produs: software, SaaS, servicii online sau produse fizice”, explica Erich Litch, Presedinte si Chief Operating Officer la 2Checkout.

Pentru mai multe informatii, consultati studiul 2Checkout accesand infograficul 2019 Digital Commerce Benchmark.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri